Els Països Catalans fan el cim

La plataforma Som Països Catalans impulsa una setantena d’ascensions a tot el país per reivindicar el territori | Cabrera, Bellmunt, Puigsacalm i Matagalls, les propostes més properes

Redacció Osona.com
22 de juny del 2013
Ascensió al Puigcecalm.
Ascensió al Puigcecalm. | Josep Maria Montaner
Un dels participants a l'ascensió a Cabrera. Foto: Adrià Costa

La plataforma Som Països Catalans ha impulsat una setantena d’ascencions i excursions a cims d’arreu del país amb motiu de la campanya “Som Cims! Som Països Catalans!”, que pretén reivindicar la defensa del territori i la unitat dels Països Catalans. Així, aquest cap de setmana del 22 i 23 de juny, han estat diverses les sortides cap a muntanyes, turons, pics, puigs emblemàtics, pròxims, populars, tranquils i estimats. A Osona, o a tocar a Osona, les propostes han estat Matagalls, Puigsacalm, Bellmunt i Cabrera.

La caminada a Cabrera s’ha fet aquest dissabte i ha sortit a les 9 del matí de les Piscines de Manlleu, per marxar conjuntament amb cotxe. Un cop a Sant Julià de Cabrera, s’ha començat a caminar. Hi han participat una vintena de persones. Aquesta caminada, apte per a tots els públics, estava organitzada pel Casal Popular Boira Baixa de Manlleu.

D'altra banda, el diumenge s'ha pujat al Puigsacalm, on les diverses organitzacions de l'Esquerra Independentista d'Osona -Arran, CUP, SEPC, Endavant-OSAN...- s'han trobat amb les de la Garrotxa. La sortida s'ha fet des de Vic les 8 del matí a l'aparcament de Can Pamplona, i a les 9, al coll de Bracons.

Més informació de la campanya




Ascensió al Puigcecalm. Foto: Josep Maria Montaner