La Guàrdia Urbana de Vic i els Mossos d'Esquadra garanteixen un «dissabte tranquil»

Un operatiu d’una nit a les zones d’oci serveix per enxampar més de 40 conductors beguts

Redacció Osona.com
21 de juny del 2013
Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Vic van realitzar la matinada del passat dissabte, 15 de juny, un dispositiu preventiu per evitar infraccions penals i administratives vinculades a la Llei Orgànica 1/92 de protecció de la seguretat ciutadana. L’operació, que portava per nom "Dissabte tranquil", va consistir en controlar els accessos a les zones lúdiques i d’oci nocturn de Gurb i Vic, amb l’objectiu de garantir una conducció segura, la convivència i civisme en l’espai públic i la seguretat ciutadana. Es va fer en dues franges horàries, de 12 a 3 de la matinada i de 4:45 a les 7 del matí, i va constar de tres eixos principals.

En primer lloc, agents l'Àrea Regional de Trànsit i la Guàrdia Urbana van realitzar controls d’alcoholèmies i drogues en els accessos a aquestes zones. En segon lloc, efectius de l'Àrea de Recursos Operatius i de Seguretat Ciutadana van fer controls per detectar tinença d’armes, drogues i altres objectes recollits en la llei 1/92 de seguretat ciutadana. També es van fer patrullatges amb agents de paisà per prevenir robatoris a l'interior de vehicles, furts i altres delictes patrimonials. I per últim, agents de la Unitat Regional de Policia Administrativa van realitzar inspeccions en diferents locals d’oci.

Durant aquest dispositiu, els Mossos d’Esquadra van realitzar 370 lectures d'alcoholèmia i drogues amb el resultat de 18 positius administratius per alcoholèmia, un positiu penal per alcoholèmia i tres positius administratius per drogues. A més es van complimentar tres actes per consum o tinença de drogues i un per tinença d'armes prohibides.

Finalment, es va inspeccionar tres locals, en els àmbits deseguretat privada i de locals de pública concurrència, sense detectar cap infracció.

Per part de la Guàrdia Urbana de Vic es van realitzar 267 lectures amb el resultat de 22 positius administratius per alcoholèmia, un positiu penal per alcoholèmia i un positiu administratiu per drogues.
Arxivat a