Revetlles amb precaució

Les escoles de Vic reben sessions teòriques i pràctiques d’assistència sanitària i ús de petards.

Redacció Osona.com
19 de juny del 2013
Classe pràctica de petards
Classe pràctica de petards | Aj. Vic
Un membre de les Fúries d'Ausa, impartint una classe teòrica d'ús de petards, a l'Institut La Plana, aquest dimarts. Foto: Ajuntament de Vic

L’Ajuntament de Vic, a través del departament de Mobilitat, Seguretat i Emergències, ofereix als alumnes de primària i secundària de diferents escoles de Vic unes sessions de sensibilització per celebrar les revetlles amb precaució.

Al llarg d’aquest mes de juny s’han iniciat aquestes sessions i, en concret les escoles que s’hi han acollit han estat: l'Escorial, el Pare Coll, l'Andersen, Sentfores, La Sínia i l’Institut La Plana. La iniciativa es finalitzarà aquest dijous, dia  20 de juny i aproximadament uns 900 alumnes hauran rebut aquests consells.

Aquestes sessions consten de tres parts: consells d'autoprotecció per gaudir de la festa, que la fan els voluntaris de Protecció Civil;  assistència sanitària, a càrrec de voluntaris de la Creu Roja; i demostració pràctica de l'ús de material pirotècnic, per components de Les Fúries d'Ausa.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és que  l'alumnat prengui consciència del risc que comporta tirar petards sense uns coneixements mínims i saber què s’ha de fer en cas que es faci mal algú. Destacar que també es fa una demostració pràctica per acabar de completar les sessions teòriques a l'aula.

Aquest dimarts, s’ha fet la sessió a l’Institut la Plana i s’ha comptat amb la presència del regidor de Mobilitat, Josep Rafús, i representants del servei de Protecció Civil.  El regidor ha remarcat la importància de “gaudir de les revetlles amb seny” i amb aquestes sessions es vol arribar al públic jove per tal de tirar petards amb precaució. Rafús també ha expressat la voluntat de l’Ajuntament de Vic perquè en pròxims cursos hi hagi més centres educatius que s’acollin al projecte, i així poder transmetre aquests consells al màxim de nombre possible d’alumnes.

Per la seva banda, el cap dels voluntaris de Protecció Civil de Vic, Eloi Lucas, ha destacat la importància de treballar en la prevenció, doncs amb aquesta formació es poden evitar possibles accidents. Un altre dels voluntaris de Protecció Civil, Francesc Gallardo, ha afirmat la bona predisposició dels nois i noies durant aquestes sessions que sempre es mostren participatius i oberts a l’experiència.

Finalment la sessió de formació ha acabat amb una demostració pràctica de pirotècnica a càrrec de les Fúries d’Ausa.

Més informació de la campanya de prevenció a les escoles de Protecció Civil

Arxivat a