C's exigeix retirar les estelades a dues escoles públiques d'Osona

La Sínia de Vic i el CEIP Les Escoles de Gurb tenen hissada la insígnia independentista

Quico Sallés
18 de juny del 2013
Cañas i el diputat Carrizosa, en el moment de registrar la proposició. Foto: Clara de Melo

Ofensiva de Ciutadans (C's) per retirar les estelades a les escoles públiques mitjançant una Proposta de Resolució presentada aquest matí al registre del Parlament. El portaveu del la formació unionista, Jordi Cañas, ha justificat la petició per tal “que s'eviti que en els centres educatius s'exhibeixi qualsevol tipus de bandera política, i especialment una bandera estelada” perquè significa “un clar posicionament polític per part d'un centre educatiu públic”.

En concret, C's ha denunciat que hi ha estelades a tres centres catalans, dos d'ells a Osona: Institut Escola Sant Jordi de Navàs (Bages), la Sinia de Vic i el CEIP Les Escoles de Gurb. El partit considera "intolerable" que aquests centres hissin la senyera independentista emparada per la Generalitat.

Ciutadans ha demanat al Govern que “es retirin aquestes banderes” amb la intenció d'evitar “la instrumentalització de l'educació a favor de l'adoctrinament ideològic i de la reeducació identitària” i ha assegurat que “C’s estarà al costat dels pares i d'una educació pública de qualitat com a garantia d'igualtat d'oportunitats en un espai públic lliure de l'adoctrinament polític”.
Arxivat a