Nan Oliveras i Ariadna Vidal s'imposen en la primera Triatló d'Osona

La cursa, que combinava natació, bicicleta i cursa a peu, va sortir del pantà de Sau i va finalitzar a la plaça Major de Vic

Redacció Osona.com
17 de juny del 2013
Nan Oliveras, a l'arribada a la plaça Major de Vic.
Nan Oliveras, a l'arribada a la plaça Major de Vic. | Nan Oliveras / Facebook
L'emblemàtic pantà de Sau va acollir aquest diumenge per primera vegada a Osona una prova de triatló. La primera edició de la Triatló d’Osona, prova organitzada conjuntament pel C.N. Vic-Etb i la Universitat de Vic, va unir en una complexa organització les aigües del pantà amb la plaça Major de Vic. Amb prop de 150 inscrits, les victòries van estar, en l'apartat masculí, per a l’olotí Nan Oliveras (foto, a la dreta, a l'arribada de la plaça Major de Vic), del Wild Wolf Cidade de Lugo, i Ariadna Vidal, del Club Triatlo Sabadell, en dones.

Nan Oliveras, que tornava d’una lesió, va signar un temps a l’arribada d'1 hora 13 minuts i 45 segons, amb 1 minut 17 segons d’avantatge sobre el segon classificat, Albert Pareño, i 2 minuts 46 segons sobre el tercer, Cristian Baizan. Els tres van arribar junts al darrer tram de la prova, que s’havia de fer a peu per dins a Vic.
Llavors, l’olotí va fer una estibada i va deixar enrere els altres dos atletes.

Pel que fa a les dones, Ariada Vidal va marcar un temps d’1 hora 32 minuts i 8 segons. La sabadellenca es va imposar amb autoritat, amb 6 minuts i 20 segons d’avantatge sobre Judit Baltrons i 6 minuts 54 segons sobre Mar Quera, que van completar el podi.

Una cursa diferent

La Triatló d’Osona és un esport individual i de resistència, en modalitat Sprint, que reuneix tres disciplines esportives: natació, ciclisme i carrera a peu. La primera part es va fer al pantà de Sau (Vilanova de Sau), on els participants van haver d’enfrontar-se a 750 metres de natació. La segona fase va consistir en 20 km de ciclisme fins arribar a Vic, passant per Vilanova de Sau, coronant l’Alt de la Mina i baixant cap a la plana de Vic, tot vorejant Sant Julià de Vilatorta i Folgueroles, travessant Calldetenes i fins arribar a la plaça Major de Vic. La tercera, i última fase, eren 5 km de carrera a peu (pel nucli antic de Vic i arribada a la plaça Major). El circuit va ser un recorregut a peu de dues voltes per alguns dels llocs emblemàtics de la ciutat, com la Rambla del Passeig, la Rambla de l’Hospital, el pont romànic de Queralt, l’interior del Teatre Atlàntida, l’antiga muralla de Pere III del s. XIV, la Catedral o el carrer de la Riera.

El Triatló d’Osona, segons defensen els seus organitzadors, és una cursa diferent, tant pel recorregut com per la bellesa del paisatge. Un projecte buscat des de fa més de 10 anys, que vol ser referència estatal dins el calendari anual de triatlons.

El temps i el públic va respondre, amb molta gent al llarg de tot el recorregut, sobretot al tram final de la capital d’Osona.

Classificacions finals

Presentació de la cursa

Més informació, des del web de la cursa

 
Arxivat a