ICV-EUiA portarà al Parlament la retallada al Consorci Hospitalari de Vic

Els ecosocialistes acusen el conseller de Salut de mentir i demanen que es revoqui el pla d’ajust

Redacció Osona.com
17 de juny del 2013
ICV-EUiA ha lamentat que el Consorci Hospitalari de Vic (CHV) hagi implantat una retallada sense precedents per aquest 2013 de 5,4 milions d'euros respecte al de l'any passat, a pesar de que el conseller Boi Ruiz hagués assegurat i negat el passat 18 d’abril que la retallada es produís. Per als ecosocialistes, “les mentides del conseller de Salut demostren el desmantellament encobert que està patint la sanitat pública”, a partir d’uns ajustos pressupostaris que perjudiquen seriosament l’assistència sanitària dels serveis que actualment presta el Consorci Hospitalari de Vic. Per això, el grup d’ICV-EUiA al Parlament presentarà una bateria de preguntes i una proposta de resolució parlamentària per reclamar que el Consell de Govern del Consorci revoqui el pla d’ajust aprovat.

Pel president comarcal d’ICV, Arnau Martí, “la retallada suposa un engany al conjunt de professionals sanitaris”, i més quan encara no coneixem ni l’avantprojecte de Llei de Pressupostos 2013 de la Generalitat que CiU i ERC volen aprovar, ni l’aportació de Catsalut al Consorci i ni tampoc la xifra de dèficit aprovada a partir de les negociacions amb l’Estat.

Martí considera que “la nova retallada laboral i salarial és una pressió inassumible al que s'està sotmetent als treballadors de l'assistència sanitària i pensem que això empitjorarà molt més les seves condicions de treball ja altament precàries”.

El Consell de Govern del CHV ha aprovat un pla de mesures d’ajust pressupostari (MAP) que s’aplicarà durant aquest any 2013, i que distribueix la reducció de la despesa en tres partides. Una primera partida d’1,5 milions d’euros que s’ha d’assolir a través de mesures organitzatives i de reducció dels consums. Una segona partida d’1,42 milions que surt d’aplicar una reducció del 61% sobre la paga per objectius (DPO). I, finalment, una tercera partida de 2,51 milions d’euros, corresponent a la supressió de la paga extra de desembre.

 El diputat d’ICV-EUiA, Josep Vendrell,  considera que no és acceptable que la despesa sanitària catalana sigui de les més baixes a l'Estat, i creu clamorós que el Govern de la Generalitat retalli en personal i en salaris, i encara no hagi dit quins recursos destinarà a despesa sanitària de la Generalitat durant el 2013.
Arxivat a