El govern espanyol també denuncia el Brull per exercir la sobirania fiscal

Continua a Osona l’ofensiva de Llanos de Luna contra el procés sobiranista.

Redacció Osona.com
14 de juny del 2013
La delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna, no afluixa la seva pressió sobre el procés sobiranista, sigui quin sigui l’àmbit que toca. Si primer van ser els municipis declarats “territori català lliure” i les banderes espanyoles, ara toca el rebre als ajuntaments que han aprovat executar la sobirania fiscal.

El següent de la llista ha estat l’Ajuntament del Brull, que ha estat denunciat per exercir la sobirania fiscal, segons ha anunciat el regidor de Medi Ambient i conseller comarcal, Pere Medina, al seu Twitter. Fa uns dies, també es va fer públic que la delegació del govern havia denunciat l’Ajuntament de Vic.

El recurs del govern espanyol argumenta que la moció del Brull vulnera els articles de l'Estatut on s'especifica que la recaptació dels impostos correspon a la hisenda espanyola. La declaració del municipi osonenc defensa, en canvi, la sobirania fiscal catalana i ordena ingressar els pagaments de l'IRPF i de l'IVA del municipi directament a l'Agència Tributària Catalana.