La cançó catalana a Sardenya, a Tavèrnoles

Concert de Claudio Gabriel Sanna.

Redacció Osona.com
13 de juny del 2013
Claudio Gabriel Sanna

El proper dissabte, 15 de juny, tindrà lloc a Tavèrnoles el concert “La cançó catalana a Sardenya” a càrrec de Claudio Gabriel Sanna, acompanyat per Josep M. Cols, Angel Vargiu i Alciades Rodrigues. Serà a les 8 del vespre a la terrassa del Centre Cívic de Tavèrnoles i l’entrada és gratuïta.

Des de l’Alguer, àrea de llengua catalana a l’illa de Sardenya, arriba la nova proposta del cantautor Claudio Gabriel Sanna. Veu de referència de la cançó algueresa, ja director artístic i líder de l’històric grup Càlic des del 1981, amb qui ha produït quatre discos, comença la carrera solista al 2003 amb un nou projecte, el Rall quintet, i dues noves produccions discogràfiques, “Tirant lo rall” (2005) i “Terrer meu” (2008), editats a Catalunya per Temps Record. Al 2010 ha publicat el nou disc “Un home del país”, junt amb la Claudia Crabuzza i dedicat a les obres del cantautor alguerès Pino Piras.

El concert “La cançó catalana a Sardenya” és el resultat de un treball de estudi i recuperació de la tradició, que ens explica l’evolució de la cançó catalana a L’Alguer, a través del segles, des del 1400 fins avui, enriquit amb referències a la historia, la llengua i la situació social de la ciutat catalana d’Italia.

El repertori inclou balades de la edat mitjana de origen catalana en la versió algueresa, cançons populars i poesies del 800 i 900 musicades per autors algueresos, cançons de cantautors actuals, d’amor i de taverna.

Entranyable i essencial, la música de Claudio Gabriel Sanna és indissociable de l’Alguer i és com la seva ciutat: única i original, popular i refinada, barreja secular de les cultures catalana, sarda, italiana.

Durada del concert: 70 minuts

Formació
Claudio Gabriel Sanna veu i guitarra
Josep Maria Cols acordió
Angel Vargiu clarinet
Alcides Rodrigues bateria