Sant Quirze de Besora corona el campions catalans de ciclisme

Redacció Osona.com
11 de juny del 2013
Sant Quirze va acollir els campionats catalans de ciclisme
Sant Quirze va acollir els campionats catalans de ciclisme | Josep Maria Costa
Sant Quirze va acollir els campionats catalans de ciclisme Foto: Josep Maria Costa

Sant Quirze de Besora va acollir, el passat diumenge 9 de juny, el Campionat de Catalunya de ciclisme en carretera masculí i femení en les categories cadet i júnior, així com també les fèmines elit. Josep Maria Arnau, en juvenils, i Anna Ramírez, a elit, es van proclamar campions.

Amb una participació de 49 júniors i cinc noies en categoria elit, començava a les 11 del matí una cursa de 110 quilòmetres amb dues voltes a un circuit que tenia com a punt de referència dues passades per l'alt de la Trona. La cursa va estar marcada per la escapada de set corredors desprès de coronar el Collet de Sant Agustí. Entre els escapats no hi havia cap dels favorits, però quan les diferencies van passar del minut va provocar que per darrera és trenques el grup i en el primer pas per la Trona, quatre corredors van enllaçar amb els escapats. Pel km 58, la cursa va quedar encapçalada per un grup de 10 unitats i entre ells alguns dels grans favorits com Gerard Armillas i Josep Maria Arnau, del Huesca La Magia; Jordan Cardenas, del Bicis Esteve; Adrià Guerrero, del Tomás Domingo; i Alan Rubi, del Yocodatrans.

Abans de començar la pujada a la Trona per segona vegada, Arnau va atacar amb força i convicció aconseguint posar terra de per mig sense que el grup reaccionés. Va ser llavors quan per darrera van entrar set corredors més, entre ells l’ídol local Ot Dòniga, del Bicis Esteve.

Al coronar el port, pel km 90, Arnau ja portava més de 2 minuts d'avantatge que va saber mantenir fins la línia d'arribada, essent el just guanyador de la cursa. Per darrera, Alenjandro Yuste i Gerard Armillas van arribar destacats de la resta.

Pel que fa a les noies elit, la cursa va ser molt disputada entre Anna Ramirez, de l’Esteve; Judit Masdeu, del Tandem; i Sandra Santanyes, del Bicisprint. En el tram final i desprès de coronar la Trona per segona vegada, Ramirez va agafar avantatge amb temps suficient per arribar en solitari a l'arribada.