Uns 450 nens de les escoles de Manlleu protagonitzen una gran cantata

L’acte formava part de les festes del barri de l’Erm i del projecte Mercat de Músiques.

Redacció Osona.com
10 de juny del 2013
«La cançó viatgera» a Manlleu
«La cançó viatgera» a Manlleu | Adrià Costa
«La cançó viatgera» a Manlleu Foto: Adrià Costa

Uns 450 alumnes de 5è i 6è de primària d’escoles de Manlleu han participat aquest dilluns, 10 de juny, al migdia a la cantata “Canço Viatgera”, que ha tingut lloc a la plaça Sant Antoni de Pàdua del barri de l’Erm. L’acte s’emmarcava dins el projecte Mercat de Músiques i les festes del barri de l’Erm.

Els alumnes de cada curs dels centres manlleuencs han estat preparant la cantata des de principi de curs i n’han escollit les 10 cançons que la conformaven. Totes les cançons eren conegudes i des de les aules de música de les escoles s’han treballat canviant les lletres, en alguns casos, per apropar‐les a les pròpies experiències dels infants a l’escola o per parlar de la ciutat de Manlleu. El resultat d’aquest treball conjunt del col·lectiu Migdiada i els centres escolars de la ciutat ha estat una cantata multitudinària al mig del barri de l’Erm.

Mercè Carrera ha  llegit el fil argumental de la cantata creat per l’escriptora manlleuenca Montse Llorens. Els 10 temes que s’han interpretat han estat arranjats per l’Escola de Música de Manlleu, estudiants de l’Escola de Música Núria Castells, el compositor i contratenor Jordi Domènech i el músic Dani Comas. Tot plegat anava acompanyat d’una banda formada pels músics osonencs Pau Albert (flauta), Guillem Roma (teclat), Bernat Riera (bateria) i Dani Comas (baix).

A l’acte hi han col·laborat l’Ajuntament de Manlleu, l’Associació de Veïns del Barri de l’Erm, l’Escola de Música de Manlleu, l’Escola de Música Núria Castells i el Grup de Defensa del Ter.

Migdiada

Migdiada és un col∙lectiu d’artistes que des dels seus inicis ha apostat per la comunicació i l’intercanvi entre diferents disciplines artístiques. Partint de la base musical, Migdiada ha creat dos espectacles interdisciplinaris en els que hi ha hagut creació col∙lectiva i comunitària:

‐ La Volta al Món en més de 80 minuts (2007): música, imatge i body‐art.

‐ Elemental (2008): literatura, dansa, pintura, música, circ, llum i color.

Aquests últims quatre anys han estat elaborant espectacles pedagògics readaptant els dos espectacles esmentats. Aquesta vegada, però, s’han endinsat en l’exploració d’una nova vessant, la música comunitària, a través del projecte Un Mercat de Músiques.

«La cançó viatgera» a Manlleu Foto: Adrià Costa
Arxivat a