La cursa de Cantonigròs enfila cap a la independència

La novena edició del Memorial Ramon Oliu concentra tres-cents corredors d'arreu del país.

Redacció Osona.com
10 de juny del 2013
Un dels participants a la cursa.
Un dels participants a la cursa. | Josep Maria Montaner
Un dels participants a la cursa. Foto: Josep Maria Montaner

Miki Solé i Judit Riera, amb un temps de 34 minuts i 18 segons i 43 minuts i 13 segons respectivament, van ser els vencedors de la novena edició de la Cursa de Cantonigròs, Memorial Ramon Oliu. En la categoria masculina, Jordi Alsina i Toni Flores van acompanyar Solé al podi. En la femenina, Susana Martínez i Marisa Zapata van ocupar el segon i tercer lloc. Van córrer uns 300 atletes, arribats d'arreu del país, als quals s’hi ha de sumar una seixantena de nens a la prova infantil.

La cursa recorda Ramon Oliu, creador de la primera marató popular que es va celebrar a Catalunya i a tot l'Estat l’any 1978 a Palafrugell, i de la qual se’n va derivar tot el que coneixem avui com el món popular del córrer. La cursa d’enguany presentava una novetat, ja que estava adherida al circuit de curses Corre per la independència, que impulsa l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).

La cursa tenia 10 quilòmetres. El recorregut és va per una pista forestal amb sortida i arribada a Cantonigrós (amb un curt tram d'asfalt pel poble). Enguany, i com els darrers anys, hi havia també dues curses infantils: una de 800 metres i una altra de 2.500.