La pluja aigualeix la marxa en bicicleta pels 205 quilòmetres del riu Ter

La primera edició de la BiciTrailTer se suspèn a mig fer. Els participants critiquen l'organització.

Redacció Osona.com
09 de juny del 2013
Uns participants de la BiciTrailTer
Uns participants de la BiciTrailTer | Josep Maria Montaner
Uns participants de la BiciTrailTer Foto: Josep Maria Montaner

La pluja va fer la guitza a la primera edició de la BiciTrailTer . La prova, no competitiva, va tenir una bona participació, amb uns 300 ciclistes, que van superar totes les expectatives de l’organització.

La marxa esportiva en bicicleta es va iniciar amb normalitat, aquest dissabte, 8 de juny, a les sis del matí a l'estació de Vallter2000. Els participants havien de fer el traçat de la Ruta del Ter, des d’Ulldeter i fins a la desembocadura, recorrent 205 quilòmetres. La marxa va arribar fins a Osona, però llavors va començar a ploure a bots i barrals. L'organització va decidir prioritzar la seguretat dels participants i suspendre el darrer tram de la prova. La decisió va trigar en arribar als ciclistes, molts dels quals han criticat durament l'organització, a través dels Facebook de la cursa.

Els més agosarats tenien la modalitat de la categoria Repte, on es realitzava la prova individualment de principi a fi i on es pretenia enllaçar la riquesa dels Pirineus amb la Costa Brava. Aquells que ho volien fer en parelles, podien optar per fer-la Per equips, recorrent la mateixa distància que el Repte i potenciant, a part del component esportiu, els aspectes socials i turístics. Finalment, els que volien deixar el gran repte per a properes edicions tenien l’alternativa Pels mortals-Baix Ter, amb sortida a Sarrià de Ter i arribada a la Gola. Aquest darrer tram ja no es va celebrar.

La prova estava organitzada per la Consultoria d’Organitzacions Esportives SCP amb el suport del Consorci del Ter. A més, tenia el suport de la Secretaria General de l’Esport, les Diputacions de Girona i Barcelona i la Federació Catalana de Ciclisme.

Aquesta marxa esportiva pretenia donar a conèixer la Ruta del Ter, que permet descobrir l’entorn natural, el patrimoni cultural, els paisatges i les singularitats d’un territori que té com a eix vertebrador el curs del riu Ter.
Arxivat a