Relleu a la direcció de la llibreria vigatana La Tralla

Imma Bellafont deixa l'històric establiment creat el 1976. El nou propietari és Oriol Roig, de 25 anys.

Redacció Osona.com
06 de juny del 2013
Oriol Roig a La Tralla
Oriol Roig a La Tralla | Albert Alemany
Oriol Roig a La Tralla Foto: Albert Alemany

La històrica llibreria vigatana La Tralla, oberta des de 1976, acaba d'encetar una nova etapa de la mà d'Oriol Roig i Tomàs, un jove de 25 anys que ha agafat el relleu de la popularíssima Imma Bellafont. "Les nostres famílies es coneixien i vaig trobar que aquesta és una gran oportunitat que jo no podia deixar passar", ha explicat Roig a Osona.com des del seu despatx del carrer de la Riera. Un despatx que bull de projectes per adaptar la llibreria als nous temps de crisi econòmica, de xarxes telemàtiques i de canvis de preferències i de costums en els clients.

"No començo de zero perquè La Tralla és una marca molt consolidada, segurament és la llibreria més important i amb més fons de la Catalunya central, i em mereix molt de respecte. Però també és més que una botiga de llibres: és un centre de cultura de primer ordre que ens proposem de mantenir i ampliar", assenyala Roig.

Nascut a Sant Quirze Safaja (Vallès Oriental) i estudiant d'Història a la Universitat de Girona, Roig es proposa -amb tanta modèstia com determini- obrir nous espais de comerç, com ara una potent secció de comics i de llibres de segona mà, "que poden competir en preu amb els nous de trinca, i que tenen una demanda potencial ben gran". Alguns canvis d'ubicació de les seccions dins de les sales de l'establiment són unes de les primeres mostres del canvi que està introduint Roig, un home que mentre amb un ull mira cap a les noves formes de vendre que han introduït marques mundials com Amazon, amb l'altre no perd de vista les fotografies i testimonis emmarcats que conserven a les parets del seu despatx els records d'una extensa història cultural, política i humana.

- Canal de La Tralla a Youtube, amb entrevistes i presències d'autors.
- "La Tralla, impulsora del llibre català". Un reportatge d'Antoni Coromina a La Vanguardia (11-VIII-2012).
- Galeria d'imatges de La Tralla (desembre de 2012), des del bloc "A peu de carrer".
- Vídeo: La Tralla, a TV3 (reportatge de 26/IX/2011)
Arxivat a