Vint cuiners osonencs col·laboren en un sopar solidari de tapes a Tona

L’àpat va reunir més de 400 persones.

Redacció Osona.com
31 de maig del 2013
El sopar es va celebrar a la sala la Canal de Tona.
El sopar es va celebrar a la sala la Canal de Tona.
El sopar es va celebrar a la sala la Canal de Tona.

La primera edició de la Vetllada de cuina Solidària, que es va celebrar aquest dijous, 30 de maig, a la sala la Canal de Tona, va ser un èxit. Més de 400 persones (a 20 euros el tiquet) van participar en una iniciativa que va comptar amb el suport de 20 reconeguts cuiners de la comarca, que van preparar 20 tapes diferents, cuiners i estudiants l’Escola d’Hostaleria d’Osona i amb el patrocini de moltes cases comercials.

Els diners recaptats es destinaran a la construcció d’un nou CDIAP Tris Tras de l’Associació Sant Tomàs. El CDIAP és un centre especialitzat en el desenvolupament infantil que realitza un sèrie d’actuacions assistencials i preventives adreçades als infants amb algun trastorn del desenvolupament o es troben es situació de risc social, psicològic o biològic.

Una vetllada que, segons els organitzadors, es pot definir d’"esplèndida": pel nivell culinari, pels cuiners participants, per la qualitat dels alumnes i els professors de l’escola d’Hostaleria, per ser una iniciativa social, per l’ambient de la nit, i  pel volum d’implicacions de diferents persones, empreses i institucions.

L’acte va començar puntualment a 2/4 de 9 del vespre, els assistents van entrar i cadascú s’agafava una tapa que havia preparat cada un dels cuiners solidaris. A l’inici de la nit el presentador Xevi Font va agrair en nom dels organitzadors a cuiners i voluntaris de l’escola d’Hostaleria, a cases comercials per les seves aportacions amb alimentació o elements de càtering i decoració com: Osona Terra, congelats la Glacera, Idees, Capri, Ajuntament de Tona, Estrella Damm, Gros mercat, Germans Jiménez, Calismar, Copysetimpremta, Caixa Penedès, vins i caves Jaume Grau i Grau, Paper de festa, Llach so i llu, Veri, Discongel pintur, Llet nostra i Damas. També va agrair als músics de jazz Marc i Guillem Vernis i en Frank Molinari, i a les pintores Núria Vall, Sígrid Lavado, i Erika Roca

A les 21:30h es va donar la paraula a Toni Ramírez, president de l’Associació Sant Tomàs, qui també va voler agrair a tothom la iniciativa i la implicació, a més d’haver donat la oportunitat a Sant Tomàs de ser els beneficiaris d’un esdeveniment tant atractiu i interessant com el d’ahir a la nit. Ramírez també va fer incís en la necessitat de les aportacions econòmiques per poder tenir aviat el nou CDIAP Tris Tras.

Manel Molera, cuiner del Restaurant Torres Petit i instigador principal de l’idea, es va emocionar en el moment dels parlaments en agrair a tothom l’esforç i també el suport que ha tingut la iniciativa. Molera va fer pujar a l’escenari tots els implicats a la festa per poder fer una foto de grup.

Tot seguit es va subhastar el quadre que les pintores van estar fent durant tota la nit amb salses d’aliments comestibles. Finalment, el quadre es va vendre per 300 euros, els diners del qual aniran a l’Escola d’Hostaleria d’Osona, per tot el seu esforç i dedicació en la vetllada.

 Els organitzadors en l’any vinent esperen poder celebrar la segona edició d’un vetllada que ha deixat amb molt bon regust a tots els assistents, i als que per falta d’aforament, no han pogut assistir en aquesta primera edició.

Menú que es va servir a la vetllada

Més informació de la construcció del nou Tris Tras

Galeria de fotos de la vetllada

Arxivat a