Èxit de participació a la primera Trobada Educació i Patrimoni

La iniciativa, organitzada per la UVic i el MEV, va reunir un centenar de professionals del sector educatiu.

Redacció Osona.com
28 de maig del 2013
La trobada va reunir gairebé un centenar de professionals del sector educatiu.
La trobada va reunir gairebé un centenar de professionals del sector educatiu. | MEV
La trobada va reunir gairebé un centenar de professionals del sector educatiu. Foto: MEV

Un total de 94 persones van participar dissabte passat, 25 de maig, a la primera edició de la Trobada Educació i Patrimoni, organitzada conjuntament amb la Universitat de Vic (UVic) al Museu Episcopal de Vic (MEV), amb l'objectiu de destacar el potencial educatiu del patrimoni cultural. Hi van participar mestres d'Educació Infantil i Primària, professorat de Secundària, personal de museus i de gestió turística, estudiants de la Facultat d'Educació de la UVic i persones interessades en el patrimoni.

La jornada va donar veu a representants d'escoles que han participat al projecte “L'escola adopta un monument”, que pretén aprofundir en el coneixement del patrimoni històric i arqueològic a través del treball específic d'un monument de l'entorn local. Conèixer aquestes experiències educatives reals va ser un dels elements que més va agradar als assistents, que també van conèixer les experiències educatives al MEV i van acabar la jornada amb la visita Visió romànica, que descobreix la col·lecció d'art del museu i inclou la pujada al campanar romànic més alt de Catalunya.

Davant l'èxit de la jornada, la Facultat d'Educació de la Universitat de Vic i el MEV es plantegen donar continuïtat a la proposta i fer altres trobades pedagògiques entorn l'educació i el patrimoni, que siguin un espai de trobada de professionals i interessats per conèixer i debatre propostes educatives entorn el patrimoni.
Arxivat a