Contijoch: «L'obra social que feien les caixes s'ha acabat»

L’expresident de Caixa Manlleu considera que Unnim “no ha servit per res”.

per Redacció Osona.com, 28 de maig de 2013 a les 09:16 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de maig de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Joan Contijoch, President de Caixa Manlleu Foto: Adrià Costa

L'expresident de Caixa Manlleu i el futur president de la nova Fundació Especial Antiga Caixa Manlleu, Joan Contijoch, ha protagonitzat unes declaracions contundents a la Xarxa, sobre el procés d’absorció d’Unnim per part del BBVA i les escorraines que restaran de l’antiga acció social de Caixa Manlleu. Contijoch considera que el patrimoni que deixa Caixa Manlleu, uns 17 milions d'euros en total, permetrà fer coses però adverteix que "l'obra social important i generosa que feien les caixes s'ha acabat". Contijoch creu però que tot i això és hora de mirar endavant: "De tot aquest naufragi ha quedat una fundació prou important, la Fundació Antiga Caixa Manlleu, i gent amb ganes de fer coses".


Contijoch també ha denunciat la "voluntat política de fer desaparèixer les caixes catalanes” i n'ha criticat el procediment: "Al final ens van muntar un Unnim que no va servir per res, que ens va costar molts diners i moltes il·lusions". Segons Contijoch, "per això ja podien desfer les caixes tal com eren, que ens haguessin venut amb un banc i ja està". En una mateixa línia, es va expressar en una entrevista a Elter.net: "Em sento enganyat perquè no valia la pena passar tantes hores per defensar Unnim".

Joan Contijoch pensa que "les caixes comarcals no haurien d'haver abandonat mai". Recorda que "no calien gaires històries per poder tirar endavant, viure dels estalvis de la gent  com havíem fet sempre". En aquest sentit ha lamentat "una època de capitalisme histèric" i una mala supervisió del Banc d'Espanya. "Vam enganxar una època de capitalisme histèric i se'n va anar tot en orris, però el supervisor, el Banc d'Espanya, hi era per alguna cosa!"


Més informació del procés d'absorció d'Unnim

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació