Paulo Coelho gaudeix de les delícies gastronòmiques d'Osona

El popular escriptor sopa al restaurant Fussimanya de Tavèrnoles.

Pere Pratdesaba
27 de maig del 2013
Paulo Coelho a Fussimanya.
Paulo Coelho a Fussimanya.
L’escriptor brasiler Paulo Coelho està gaudint d’uns dies de descans al Parador de Sau. Aquest diumenge al vespre, va aprofitar la seva estada per degustar alguns plats típics de la gastronomia catalana. Ho va fer al restaurant Fussimanya, de Tavèrnoles, acompanyat de la seva esposa (a la foto / Fussimanya).

Per a la tria del menú, es va deixar aconsellar pel personal de l’establiment. Així, de primer va menjar un assortit d’embotits de fabricació pròpia i de segon, graellada de verdures. També va fer un tastet de cabrit saltejat i cabrit arrebossat. Per postres, una crema catalana. Tot, acompanyat amb un gotet de vi del Priorat.

Segons han explicat a Osona.com fonts del restaurant , la parella va marxar molt satisfeta i va dir que era una menjar casolà “fantàstic”. Per altra costat, l’establiment també va quedar molt agraït de la visita d’un personatge tan il·lustre. “És molt senzill, espectacular, amb una educació exquisida”, expliquen les mateixes fonts.

Paulo Coelho és un dels escriptors que més venen actualment arreu del món. L’any 2003, quan va sortir per primer cop la traducció catalana d’”Onze minuts”, ja acumulava 43 milions de llibres despatxats en 150 països diferents, en més d’una cinquantena de llengües.

Nascut a Rio de Janeiro, l’any 1947, va dedicar-se primer a escriure guions de teatre i lletres de cançons, fins que el 1987 va debutar en la novel·la amb “El pelegrí de Compostel·la”. Poc després, “L’alquimista” el situaria ja entre els autors més llegits del planeta i el més venut en llengua portuguesa de tots els temps.