El bon temps acompanya una multitudinària Cabrerès BTT

Uns 3.000 ciclistes vinguts dels Països Catalans, Madrid, País Basc, Itàlia, França i Portugal participen a la prova de Santa Maria de Corcó.

Redacció Osona.com
27 de maig del 2013
Cabrerès BTT.
Cabrerès BTT. | Adrià Costa
Un grup de ciclistes prop de Sant Julià de Cabrera. Foto: Adrià Costa

Un total de 3.000 ciclistes vinguts dels Països Catalans, Madrid, País Basc, Itàlia, França i Portugal han participat aquest diumenge, 26 de maig, a la 21a edició de la Cabrerès BTT, que ha tingut lloc a Santa Maria de Corcó-L’Esquirol. Àlex Montanyà, president de l’Associació Esportiva del Cabrerès (AEC) –entitat organitzadora de la prova juntament amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Maria de Corcó-L’Esquirol– ha valorat molt positivament l’edició d’enguany. “Estem molt satisfets per la bona acceptació que, un any més, ha tingut la pedalada”, comenta Montanyà i afegeix que l’“atracció de la CabrerèsBTT ha fet que molts aficionats de la bicicleta de muntanya omplissin els paratges del Collsacabra en un dia que ha estat acompanyat pel bon temps”.

La Cabrerès BTT ha mantingut el seu caràcter de pedalada popular no competitiva. A partir de les 7:00 h i fins a les 9:00 h, els 3.000 inscrits han sortit de Santa Maria de Corcó per pedalar pels camins del Cabrerès i Collsacabra. Els participants han pogut escollir entre fer un recorregut llarg, de 62 km i un desnivell acumulat de 1.700 metres, o un de curt, de 40 km i un desnivell acumulat de 900 metres. “La responsabilitat i civisme de tots els participants també ha facilitat el bon desenvolupament de la jornada”, diu Montanyà.

Aquesta prova es caracteritza per la seva autenticitat i és indissociable a l’entorn de Collsacabra que li fa de marc. En aquest sentit, cada any es varien els recorreguts i els participants poden conèixer nous paratges de la zona. Aquest diumenge, els ciclistes han pedalat per quilòmetres de senders i pistes forestals des d’on han pogut gaudir de magnífiques vistes, com les dels singles de Tavertet.

150 voluntaris, la clau de l’èxit

El treball i la col·laboració de gairebé 150 voluntaris de l’Esquirol i dels pobles veïns és una de les claus de l’èxit d’aquesta trobada considerada com una de les proves no competitives en bicicleta de muntanya més importants i multitudinàries del continent. “Agraïm l’esforç i la fidelitat de tots els voluntaris que cada any fan possible que la prova sigui una realitat”, remarca Àlex Montanyà.

Un grup de ciclistes a Cantonigròs. Foto: Adrià Costa

Ambdós recorreguts han comptat amb un total de set punts d’avituallament amb servei mecànic i una zona d’esmorzar a Cantonigròs, on els milers de participants s’hi ha aplegat a partir de les 9 del matí. 10 km de botifarra, 3.400 barretes de pa, 5.700 litres d’aigua, 18.000 litres de begudes refrescants i sucs de fruita, 500 kg de plàtans i 1.700 kg de taronges han estat consumits pels ciclistes durant al matí.

A partir de les 12 del migdia, els participants han començat a arribar esglaonadament al Village CabrerèsBTT on s’han pogut retrobar amb familiars, amics i visitants, i l‘organització els ha rebut amb begudes, aperitiu, obsequis i el mallot commemoratiu.

Proves complementàries i activitats paral·leles

La zona esportiva de L’Esquirol ha acollit, des de dissabte i fins diumenge, el Village CabrerèsBTT, amb 25 expositors que han mostrat les darreres novetats del sector. Al pavelló municipal s’hi ha habilitat el primer Outlet&Ocasió CabrerèsBTT.

Durant els dos dies s’han programat un seguit de proves complementàries com és el cas de la Copa Catalana de Trial, la MiniCabrerèsBTT per a infants, la 6a edició del Concurs de fotografia –que aquest any s’ha fet a través d’Instagram– o exhibicions de trial en BTT, entre d’altres. També s’ha habilitat un espai d’inflables per a infants i un globus aerostàtic que ha permès als visitants gaudir de les millors vistes del Village CabrerèsBTT. Sortejos, vídeos MTB, promocions i tests de bicicletes han complementat el programa de la Cabrerès BTT 2013.

Ruta de la cursa

Programa d’actes

Més informació, des del web de la prova







--------------------------
Galeries de fotos:

- Cabrerès 2013 (Adrià Costa)
- Cabrerès 2012 (Xavier Sanfeliu)
-Cabrerès 2011 (Xevi Mas)
- Cabrerès 2010 (A. Arumí)
- Cabrerès 2010 (X. Mas i L. López)

Dos ciclistes esmorzant a Cantonigròs. Foto: Adrià Costa