Vic sancionarà les conductes incíviques dels ciclistes

L’Ajuntament impulsa una campanya sobre els drets i deures inclosos a l’ordenança municipal.

Redacció Osona.com
26 de maig del 2013
El regidor Joan Ballana ha presentat la campanya.
El regidor Joan Ballana ha presentat la campanya. | Ajuntament de Vic
El regidor Joan Ballana ha presentat la campanya. Foto: Ajuntament de Vic

L’Ajuntament de Vic ha presentat a la premsa la campanya per fomentar els drets i els deures dels ciclistes a la ciutat. El regidor de Convivència i Seguretat de l’Ajuntament de Vic, Joan Ballana, acompanyat dels agents cívics i dos agents del cos de Guàrdia Urbana, ha explicat les dues fases de la campanya “Drets i deures dels ciclistes”.

Ballana ha destacat que aquesta “és una campanya més de les que va portant a terme la regidoria dins el nou model de Convivència i Seguretat amb l’objectiu de fer pedagogia sobre el civisme i sancionar les conductes incíviques”.

Primera fase: divulgació de l’ordenança

A dia d’avui els agents cívics estan a l’equador de la part de difusió dels drets i els deures entre els ciclistes que circulen per la ciutat.

Aquesta fase s’ha planificat en funció de les queixes que durant l’últim any s’han rebut a través dels diferents canals de participació dels què disposa la regidoria i l’Ajuntament, en general. Els agents cívics estan informant, entre d’altres, als següents punts:

Parc Balmes

Anselm Clavé

Sta. Maria

Parc Josep Ma. Sert

Jaume I

Manlleu

P. Generalitat (Noguera)

Rbla. Passeig

P. Generalitat (pont fusta)

c. Verdaguer / C. Morgades

P. Generalitat (Rd. Ausetans)

C. Gurb / Arquebisbe Alemany

Pius XII - Pl. Moragas

C. Manlleu

Rda. Camprodon

Rbla. Tarradellas - Ctra. Guixa

c. Bisbe Font Andreu

Centre Històric

Pl. Divina Pastora

c. Sagrada Família

c. St. Isidre

Jaume Portell

Pont Blanqueig-Estació

Eix 11 setembre

Candi Bayés

La informació que difonen els agents cívics va acompanyada d’un tríptic informatiu que inclou un planell amb els carrils bicicleta de Vic, un resum de la normativa municipal i la quantia de les sancions. Aquesta fase té una durada de tres setmanes i acaba el proper dia 31 de maig.

Segona part: sancionadora

El dia 3 de juny la Guàrdia Urbana posarà inici a la fase sancionadora de la campanya. Els agents intensificaran la seva presència a les mateixes zones que s’han rebut queixes reiterades per part de la ciutadania, però sancionaran les conductes incíviques dels ciclistes allà on les vegin. Les sancions poden anar d’entre 35 euros i 500 euros, en funció de la gravetat de la infracció.

Enguany ja s’han portat a terme dues campanyes d’aquest mateix estil però per sorolls i defecacions de gossos.
Arxivat a