CCOO i UGT alerten de la possible i massiva desaparició de convenis col·lectius

Els sindicats demanen a la patronal que s’adhereixi al principi d’acord pactat a Madrid.

Redacció Osona.com
23 de maig del 2013
Sindicalistes d'UGT i CCOO, aquest migdia davant l'edifíci del Sucre.
Sindicalistes d'UGT i CCOO, aquest migdia davant l'edifíci del Sucre. | Adrià Costa
Sindicalistes d'UGT i CCOO, aquest migdia davant l'edifíci del Sucre. Foto: Adrià Costa

Un centenar de delegats sindicals de CCOO i UGT s’han concentrat aquest migdia a l’edific del Sucre de Vic, davant la seu del Consell Empresarial d'Osona (CEdO), per protestar i revindicar el dret a la negociació col·lectiva i que cap treballador es quedi sense conveni. Segons la reforma laboral, els convenis laborals ja no es prorroguen sinó que s’han de revisar cada any. En cas que no s’arribi a un acord o no es negociïn, es donaran per extingits. Això suposaria la desaparició de prop de 300 convenis a tot Catalunya, a partir del proper 7 de juliol, segons quantifiquen els sindicats.

Els manifestants han portat una carta a la seu del CEdO i també una còpia del principi d’acord al qual van arribar ahir a Madrid els sindicats i patronal, on es recomana que mentre es negociï un conveni en mantingui el vigent, encara que hagi passat més d’un any. Per fer efectiu aquest acord, però, cal una adhesió voluntària per part de les diverses patronals, la qual cosa encara no ha passat a Catalunya, segons Cesc Poch, secretari general d’UGT Osona. “Calen pactes a les empreses, però també calen pactes a nivell de sector, si no estem perduts”, recomana el sindicalista.

La protesta ha coincidit amb una vaga de 24 hores del sector del transport de mercaderies per carretera de la demarcació de Barcelona. A Osona, segons UGT, hi ha hagut un bon seguiment a les grans empreses, com Victransa de Vic, Transports Codina de Balenyà i Agència Nord de Torelló.

Més informació i manifest

Arxivat a