L'OPE de Manlleu atén 8.200 persones i 550 empreses en un any

L’Oficina de Promoció Econòmica presenta la memòria del 2012. El servei municipal va ajudar a inserir 53 aturats i a crear nou empreses.

Redacció Osona.com
28 de maig del 2013
Josep Maria Anglada, Pere Prat i Núria Macià.
Josep Maria Anglada, Pere Prat i Núria Macià. | Adrià Costa
Josep Maria Anglada, Pere Prat i Núria Macià, a la presentació de la memòria. Foto: Adrià Costa

Durant el 2012, l’Ofinica de Promoció Econòmica (OPE) de Manlleu va atendre 8.280 persones, de les quals gairebé 4.000 va ser per millorar la seva ocupabilitat laboral. També va gestionar 69 ofertes de treball i va ajudar a inserir 53 persones al mercat laboral.

En l’àmbit específic empresarial, es van atendre 556 empreses i 231 persones, en aquest darrer cas, encarat a la creació de noves empreses. En aquest marc, l’OPE va donar assesorament individual a 96 emprenedors, 17 dels quals se’ls va acompanyar en el seu projecte empresarial. Nou d’ells van acabar creant una empresa.

La formació també va ser un actiu important de l’activitat de l’OPE, amb propostes com Cafè Comerç, Formació Innovaccat o Formacó 360º. A més, l’OPE va col·laborar en l’organització de diverses fires, com el Badanadal, la Fans Clàssic o la Festa del Porc i la Cervesa, que en total han portat més de 60.000 visitants a la ciutat. En l’àrea de comerç, s’han impulsat accions molt innovadores, com “A bodes em convides”, una minisèrie de TV basada en el comerç local de Manlleu, o l’Express, l’espai pop up.

Són algunes de les dades importants que es desprenen de la memòria del 2012 de l’OPE, que es va presentar la setmana passada. A l’acte, Josep Maria Anglada, regidor de Promoció Econòmica, va afirmar que la feina de l’OPE repercuteix “directament en els ciutadans i en el teixit productiu de la població i en la millora el creixement econòmic” i fa que aquest sigui “equilibrat, de manera que tots els col·lectius implicats se’n beneficiïn”, tal com recull Elter.net.

L’OPE és una oficina que treballa per a la millor ocupació de les persones, la millor competitivitat de les empreses i el millor posicionament del territori. Ofereix serveis a les empreses, d’ocupació i formació, de fires i mercats i de medi ambient. Participa en grups de treball com el Consell de la Pagesia o la Taula de Comerç de Manlleu, o la Fundació Inform, entre d’altres. Fa vuit mesos que l’organisme participa en una comissió de l’atur, amb representants de tots els grups polítics, que avaluen quina estratègia cal seguir per a la recuperació econòmica. L’OPE també ha reorganitzat el Punt TIC, elcanal i la Feinateca de manera que estiguin més ben coordinats. A l'oficina hi ha actualment 27 treballadors (12 d’estructura i 15 a través de programes subvencionats) i compta amb un pressupost de 3,17 milions d’euros.

A la presentació de la memòria també es van desgranar les línies de treball de cara a l’any vinent. Entre els objectius, destaquen la implementació de la carta de serveis a les empreses, impulsar una línia estratègica de promoció econòmica vinculada a l’economia social i solidària, posicionar el comerç de Manlleu i el Mercat Municipal, entre d’altres.

Consulteu la memòria íntegre de l’OPE 2012

Arxivat a