1 de 10

Vic bateja els seus nous gegantons

L’acte va comptar amb la presència dels gegants de la Patum de Berga, que sortien per primer cop de la seva ciutat.

per Redacció Osona.com, 21 de maig de 2013 a les 18:03 |
Aquest article es va publicar originalment el 21 de maig de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Vic ha batejat els nous gegantons. Foto: Joan Parera

Aquest dissabte, 18 de maig, a partir de quarts de 12 del matí, es va donar el tret de sortida a una jornada completa dedicada al bateig dels gegantons de Vic. Els nous gegants petits de Vic van ser apadrinats pels gegantons de la Patum Infantil de Berga, que sortien per primera vegada de la seva ciutat, fet que representava un honor per a la ciutat de Vic.


Els actes van començar amb un seguici que va iniciar el seu recorregut a l'Ajuntament de Vic. Hi havia els alcaldes de Vic i Berga, Josep M. Vila d’Abadal i Juli Gendrau, respectivament.  El gruix principal dels actes, i el bateig dels gegantons es va portar a terme a la plaça de la Catedral.

Les activitats van continuar a la tarda amb un plantada de gegantons i figures infantils, amb convidats d'arreu de Catalunya, una cercavila infantil, animació per als més petits i una xocolatada popular.


Roger Albert de la Colla dels Geganters del carrer de la Riera explica que l’impuls d’aquesta iniciativa respon a tres motius. D’una banda, recuperar aquelles figures històriques que havien format part de la faràndula de la ciutat en algun moment, doncs són rèpliques dels actuals gegants de Vic amb la vestimenta que portaren des de l'any 1862 fins al 1890. D'altra banda, també “es pretén anar creant escola, promovent i dinamitzant la participació activa dels més petits, no només a la mateixa colla, sinó també en totes aquelles activitats de cultura popular i tradicional que es facin a la ciutat de Vic”. I per últim, crear el seguici infantil de la ciutat, recuperant totes les peces actuals en format petit perquè puguin ser portats pels més joves de la ciutat. En aquest sentit, es va anunciar que enguany, per primera vegada  i durant la festa major de Vic, sortirà la Xurriacada Infantil.

 

Participació