Aplec de la Rosa i el Castell passat per aigua

Tona viu una festa lluïda, tot i el mal temps, que ha obligat a escurçar alguns actes i a canviar-ne d'altres de lloc.

Redacció Osona.com
21 de maig del 2013
Aplec de la Rosa a Tona.
Aplec de la Rosa a Tona. | Adrià Costa
Els ballets es van celebrar al pavelló d'esports. Foto: Adrià Costa

Tona ha celebrat aquest cap de setmana la 71a edició de l'Aplec de la Rosa i el Castell. Enguany, la festa ha estat marcada pel mal temps, que ha obligat a escurçar alguns actes, com la cavalcada de carrosses, o canviar-ne d'altres de lloc, com els ballets, que finalment es van celebrar al pavelló, en comptes de la plaça Major, el lloc habitual. Tot i la meteorologia, l'Aplec ha estat molt concorregut i el propi alcalde, Josep Salom, l'ha qualificat de "gran èxit".

La proclamació de la roseraire major d’enguany, Carme Garcia, i la Crida de l’Aplec, a càrrec del Dr. Francesc Terricabras, aquest diumenge 19 de maig al matí, van donar el tret sortida de l'edició d'enguany. La festa va continuar amb les sardanes i la tradicional cavalcada de carrosses, gegants i grallers, a la tarda, que van sortir tot i l'amenaça de mal temps. Finalment, la pluja va fer acte de presència i els participants van haver d'afanyar-se a posar-se a aixopluc.

L’Aplec va tenir el seu colofó el dilluns el matí, amb la concentració de roseraires i traginers, el concurs de rams i centres florals, per acabar amb els multitudinaris ballets, que es van fer al pavelló a partir de les 12 del migdia.

L'audició de sardanes, a càrrec de les cobles Baix Llobregat i Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, al pla del Castell, a la tarda, van posar el punt i final al programa.
.

Programa d'actes




Galeries de fotos:
- 2013 (Adrià Costa)
- 2012 (Adrià Costa)
- 2011 (Xevi Mas)
- 2010 (Xevi Mas)
- 2009 (Lurdes López)
- 2008 (Osona.com)
- 2008 (Adrià Costa)
Arxivat a