Alumnes de Manlleu guanyen un concurs europeu de webs

Els joves de l’institut Antoni Pous i Argila s’imposen en dues categories.

Redacció Osona.com
18 de maig del 2013
Jesús La Rosa Rojas, Judit Molet Díaz, Judit Roquet Capdet, Eloy Rubio Moral i Judit Sáez Villena han creat un web sobre El Serpent de Manlleu.
Jesús La Rosa Rojas, Judit Molet Díaz, Judit Roquet Capdet, Eloy Rubio Moral i Judit Sáez Villena han creat un web sobre El Serpent de Manlleu. | Insitut Antoni Pous i Argila
Jesús La Rosa Rojas, Judit Molet Díaz, Judit Roquet Capdet, Eloy Rubio Moral i Judit Sáez Villena han creat un web sobre El Serpent de Manlleu. Foto: Insitut Antoni Pous i Argila

Alumnes de l’institut Antoni Pous i Argila de Manlleu han guanyat en dues  categories del concurs europeu Dot award de joves creadors de llocs web.

En la categoria de millor contingut ha guanyat elserpent.cat, juntament amb un web francès. Es tracta d’una pàgina web on s’explica la festa que secelebra a Manlleu cada 14 d’agost, feta per Jesús La Rosa Rojas, Judit Molet Díaz, Judit Roquet Capdet, l'Eloy Rubio Moral i Judit Sáez Villena.   

En la categoria de millor ús de les TIC ha guanyat la lmfamily.cat. S’hi pot trobar  informació sobre grups i cantants coreans i ha estat fet per Chaima Abdelmanjei i  Yosra Al Hakeue.

Els webs que participen al Dot Award són els millors classificats d'entre els del concurs organitzat per AFNIC, que ha participat amb el domini .fr de França i el .re de l'Illa de la Reunió, els que ha aportat la RVO-Society de Bèlgica i d'entre els millors del Websaplunt.cat, concurs organitzat per la Fundació puntCAT. I poden participar alumnes de 1r d'ESO fins a 2n de Batxillerat  i els dels Cicles Formatius de Grau Mitjà i de Grau Superior.

En el cas de la Fundació.cat convoca aquest concurs amb la finalitat de potenciar la creació de llocs web en català entre els adolescents i que ha apropat l’ús proactiu de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació a gairebé un miler d’estudiants, els quals han creat dos-cents trenta-dos llocs web de diverses temàtiques i contingut.

El concurs Webs al punt .cat, compta amb la col·laboració de prestigiosos professionals del món de la tecnologia i l’educació, els quals han fet de jurat: enginyers informàtics i de telecomunicacions, professors universitaris de disseny gràfic, professionals de la creació web, consultors TIC, etc. L'edició d'enguany valorava especialment els continguts propis i la correcció ortosintàctica, fet que ha propiciat la creació de webs més elaborats.

El concurs europeu Dot Award atorga un premi al web/bloc amb millor disseny, un altre premi al web/bloc de millor contingut i un altre al web/bloc que hagi fet millor ús de les TIC, tots tres premis valorats en 750 €.

El lliurament dels guardons dels concursos Webs al punt .cat i Dot Award es realitzarà cap a principis de juny en els centres escolars dels alumnes guanyadors.
Arxivat a