L'ANC prepara una calorosa rebuda a Artur Mas a Folgueroles

El president participarà diumenge als actes de la Quinzena Literària.

Redacció Osona.com
17 de maig del 2013
Cartell de l'acte.

L’ANC Folgueroles, amb col·laboració amb la resta d’assemblees locals de la comarca d’Osona de l’ANC, està preparant una calorosa rebuda a Artur Mas, que aquest diumenge, 19 de maig, participarà als actes de la Quinzena Literària de Folguerole s. El president de la Generalitat farà el parlament d’homenatge a Jacint Verdaguer, a les 13:30 hores, als jardins de Can Dachs.

ANC Folgueroles ha fet una crida als habitants del poble a omplir balcons i finestres amb estelades. A més, s’està preparant una cadena humana, que vol ser un simulacre de la cadena humana que l’ANC vol portar a terme a tot el país, el proper 11 de setembre. La secció local de l’ANC promourà un aplaudiment popular i lliurarà al president Mas una carta encoratjant-lo a tirar endavant el procés sobiranista.

Un fill del pi de les Tres Branques

Des de l’ANC Folgueroles també s’impulsa, juntament amb la de Berga, l’Ajuntament de Castellar del Riu i el de Folgueroles, la Fundació Verdaguer i Amics de Verdaguer, el projecte Nova saba per al Pi de les Tres Branques, una missió d’agermanament entre comarques i pobles per escollir, al pla de Campllong (Castellar del Riu - Berguedà) on es localitza l’arbre de la pàtria, un nou pi de tres branques proper a aquell que va inspirar Jacint Verdaguer, per trasplantar-lo a Folgueroles, en una ubicació privilegiada perquè sigui visitat i admirat.

El projecte tindrà diferents fases: actes d’agermanament entre comarques i pobles (Festa Verdaguer 2013, Aplec Pi de les Tres Branques 2013), localització i preparació del nou Pi de les Tres Branques proper al pla de Campllong, trasllat i plantació del nou Pi de les Tres Branques en una localització de Folgueroles amb clara vinculació amb mossèn Cinto Verdaguer i actes per tal d’atorgar càrrega simbòlica al nou Pi de les Tres Branques a Folgueroles (Festa de Verdaguer 2014, Aplec Pi de les Tres Branques 2014).

El proper diumenge 19 de maig, en el marc dels actes de la Festa Verdaguer Folgueroles,  es comptarà amb l’assistència d’una representació de l’Ajuntament de Castellar del Riu, encapçalada pel seu alcalde, així com una representació de l’ANC de Berga. Es farà una visita a les possibles ubicacions del pi.