L'esplai Güitxi-Güitxi de Tona celebra els 20 anys a tot drap

La gimcana guarra, els jocs de Katàcrak i la presentació d'un documental, alguns dels actes destacats.

Pere Pratdesaba
15 de maig del 2013
La gimcana guarra, un dels atractius de la celebració.
La gimcana guarra, un dels atractius de la celebració. | Espali Güitxi-Güitxi
La gimcana guarra, un dels atractius de la celebració. Foto: Esplai Güitxi-Güitxi

L’esplai de Tona, el Güitxi-Güitxi
, compleix enguany 20 anys d’història. Per celebrar-ho, l’entitat va organijtzar tot un seguit d’activitats aquest cap de setmana, 11 i 12 de maig, obertes a tothom.

L'esplai Güitxi-Güitxi és un centre laic, solidari i alternatiu d'educació en el lleure infantil i juvenil, l'únic d'aquestes característiques de tot el poble. Iniciat el 1993 per un grup de jovent amb ganes de portar endavant un centre com aquest, l'objectiu principal era crear un espai on nenes i nens del poble poguéssin relacionar-se amb d'altres tot realitzant activitats de lleure, participant en festes i fent sortides i colònies.

Des d'aleshores ençà com a entitat ha participat a moltes de les activitats de Tona, com la castanyada, la festa major d'hivern (Fira de la pesseta, Fira d'entitats i baixada del Call) o el Carnestoltes, a més de col·laborar amb altres entitats.

Aquest cap de setmana, les activitats es van iniciar amb el mercat dels 20 anys on, a més de gaudir dels jocs de Katàcrack, es va poder fer un repàs del que es fa a l'esplai. El vespre, pares, nens i monitors varen sopar junts com es fa habitualment a l'esplai (de carmanyola!) per després passar a la celebració, cantant la cançó de l'aniversari, composada per a l'ocasió per Arnau Tordera. Després va arribar l'hora del documental de la història de l’esplai que va fer emocionar a petits i grans. El torn del joc de nit del macarró va arribar tot seguit. A la nit, els assistents van compartir una vetllada de música i complicitat per després passar a una dormida a la sala la Canal. Diumenge, l'esmorzar, la gran macro-gimcana guarra, el pica-pica i l'hora dels adéus va posar el colofó final a la festa.

Cartell amb les activitats organitzades




El músic Arnau Tordera, tonenc, també va col·laborar a la celebració de l'aniversari. Foto: Esplai Güitxi-Güitxi
Arxivat a