La centellenca Anna Oliveras guanya el Premi de Narrativa Vila d'Ascó

Cossetània Edicions publicarà l’obra vencedora.

Redacció Osona.com
14 de maig del 2013
L'osonenca Anna Oliveras Paré ha guanyat el XXV Premi de Narrativa Vila d'Ascó, amb l’obra “Personatges”, que es va lliurar al Casal Municipal d'Ascó aquest dissabte 11 de maig, amb la presència de la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, i de l'alcalde d'Ascó, Rafael Vidal (els tres, a la foto). Cossetània Edicions publicarà el llibre, un recull de relats diversos en els quals els protagonistes veuen truncades les seves aspiracions en un entorn que els marcarà el futur i les decisions. La regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ascó convoca el premi, dotat en 3.600 euros i la publicació de l'obra guanyadora.

“Personatges” és la primera obra d'Anna Oliveras, una centellenca de 28 anys diplomada en ensenyament de llengües estrangeres. El 2012 Oliveras va guanyar el premi de contes breus La Mar de Lletres, de l'Ajuntament de Calafell, i actualment està treballant en una novel·la.

A “Personatges” cada relat breu és encapçalat per un protagonista que es veurà molt condicionat pel context en el qual li ha tocat viure. Alguns dels personatges reapareixen en els altres relats del llibre, i la seva experiència serveix com a recordatori d'allò que han viscut abans. L'objectiu de l'autora era el de demostrar que "a la vida acabes decidint depenent de la situació en què et trobes, i això marca el camí que tries". Anna Oliveras està convençuda que les coneixences que fem a la vida no són pas per casualitat, que totes tenen una raó.
 
Com a mostra del contingut de l'obra, l'autora destaca el primer relat, que situa el lector en el que més endavant descobrirà com el rodatge d'una pel·lícula sobre la Blancaneu, encara que amb trets més moderns: "A vegades et sembla que tindràs el paper de la teva vida i acabes sent només un espectador", diu l'autora, "com la que fa de madrastra en aquest conte, que en principi n'era el personatge més destacable, i veurà frustrades les seves aspiracions per la poca versemblança com a actriu i per la presència d'una maquilladora que capta l'atenció del director".
Arxivat a