El primer micromecenatge a la UVic se salda amb èxit

L'equip de robòtica dels Garrins Metàl·lics aconsegueix 3.500 euros i podrà anar a Grenoble per disputar la segona edició de la First Tech Challenge.

Redacció Osona.com
08 de maig del 2013
L'equip dels garrins metàl·lics
L'equip dels garrins metàl·lics | Garrins Metàl·lics
L'equip dels garrins metàl·lics Foto: Garrins Metàl·lics

Quan encara falten 13 dies perquè s’acabi la campanya de micromecenatge, els Garrins Metàl·lics de la Universitat de Vic han superat en 400 euros la xifra que es proposaven de recollir i que en aquests moments arriba als 3.900 euros. Gràcies a 56 donacions, que van des dels 5 fins als 500 euros, podran participar a la competició de la First Tech Challenge (FTC) a Grenoble i millorar el seu robot “Garrinator” per fer-lo més competitiu. La campanya de recollida de diners, però, continua oberta fins al 20 de maig.

És la primera vegada que des de la Universitat de Vic s’impulsa una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami. De moment hi ha 56 donants, la majoria persones particulars, tot i que també hi han participat diverses empreses com Cape, Frigorífics Ferrer i Marbres Genevat.

Els Garrins Metàl·lics són un grup d’estudiants d’Enginyeria Mecatrònica de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Vic i un de batxillerat, que van participar i quedar finalistes a la competició de robòtica FTC per a joves de 17 a 23 anys, que es va celebrar a Tarragona el mes de març passat. Aquest fet els va obrir les portes a participar a la competició que organitza la prestigiosa Phelma Engineering School de Grenoble.

L'equip el composen nou estudiants que provenen dels estudis de Grau en Enginyeria Mecatrònica i Llicenciatura en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica l’escola Politècnica Superior de la Universitat de Vic. Ells estan en el seu segon o tercer any de carrera. La competició ha estat coordinada pels professors Juli Ordeix i Josep Ayats.

La FTC és una competició internacional, operativa des de 1992 a Estats Units, on diferents equips organitzats en grups de fins a 10 estudiants són responsables de dissenyar, construir i programar els seus robots per competir en un format d'aliança contra altres equips. Els equips, incloent entrenadors, mentors i voluntaris, tenen l'obligació de desenvolupar l'estratègia i construcció de robots basats en principis d'enginyeria de so. En cada competició els objectius proposats són diferents i han d’arribar a la major puntuació possible.

La segona edició de la FTC reunirà a la ciutat francesa a més de 1.200 estudiants, 300 enginyers graduats i 160 professors.
 

Més informació sobre el micromecenatge dels Garrins

Arxivat a