Folgueroles, un poble bolcat amb la memòria de Verdaguer

Redacció Dia de la Memòria
05 de maig del 2013
Carme Torrents és la directora de la Casa Museu de Verdaguer, a Folgueroles. Es tracta del museu litrerari més antic de Catalunya, inaugurat el 25 de juliol de 1967, quan gràcies a la voluntat de tot el poble es compra la casa natal del poeta en ple franquisme per subscripció popular. Actualment s'hi pot trobar una exposició permanent sobre la vida i l'obra del poeta, ambientada com havia set al segle XIX.

Torrents explica que Folgueroles té la responsabilitat de ser el poble a on va néixer Verdaguer, i que té l'honor i la obligació de mantenir viva la seva memòria, la seva llengua i el seu patrimoni cultural.

Torrents comenta que és important per als pobles de tenir dies importants per recordar efemèrides i que el 10 de juny la gent de Folgueroles va quedar consternada per la mort de Jacint Verdaguer. Recorda que la literatura catalana moderna comença amb Verdaguer i agafa volada amb diversos autors.

L'entrevista s'ha enregistrat en el marc del Dia de la Memòria, una iniciativa que sorgeix de la societat civil que culminarà el dilluns 10 de juny, quan repicaran campanes arreu del país i es faran actes promoguts per grups locals. Enguany, el Dia de la Memòria arriba a la seva segona edició i es dedicarà a la poesia patriòtica.

Tota la informació del Dia de la Memòria 2013