Els finalistes del Premi Unnim de Teatre inicien les representacions

Lluís Soler i Xavier Ripoll, actors de la primera obra que es podrà veure a Calldetenes.

Redacció Osona.com
02 de maig del 2013
Lluís Soler i Xavier Ripoll, a 'La cosmètica de l'enemic'
Lluís Soler i Xavier Ripoll, a 'La cosmètica de l'enemic'
Lluís Soler i Xavier Ripoll, a 'La cosmètica de l'enemic'

Aquest divendres (21:30 hores) comencen les representacions de les companyies finalistes al Premi Unnim de Teatre. Les cinc companyies finalistes (Sala Muntaner, Roseland Musical, Marlia Produccions, Cascai Teatre i Teatre de Guerrilla) representaran els seus espectacles (“Cosmètica de l’enemic”; “Pinocchio”; “Carmela, Lili, Amanda”; “Hotot”, i “Temps”, respectivament) durant els divendres del mes de maig a l’Auditori Teatre de Calldetenes.

Una d’aquestes companyies s’endurà els 6.000 euros de premi i la gira organitzada conjuntament amb Transversal, Xarxa d’Activitats Culturals que permetrà veure l’espectacle guanyador en diferents municipis.  El veredicte es farà públic en el decurs d’una gala que se celebrarà el 14 de juny.

'Cosmètica de l’enemic'

Un home pretén distreure el retard del seu avió amb la lectura, però irromp la inoportuna veu d’un altre, que l’obliga a escoltar el relat d’una vida estranya, angoixant i, finalment, criminal.

L’un és víctima d’una confessió que no vol escoltar. L’altre és víctima d’un sentiment de culpabilitat que es consola en la confessió i que busca la venjança.  L’un descobreix els seus pecats en els pecats de l’altre, l’altre aconsegueix el seu particular consol traspassant la seva culpabilitat. Dues víctimes, dos enemics.
Aquest espectacle de la Sala Muntaner compta amb la direcció de Magda Puyo i amb els actors Lluis Soler i Xavier Ripoll. El text és obra d’Amélie Nothomb.

Les entrades per a aquesta representació (10 euros) i per a les properes es poden adquirir a través del web: www.unnimentrades.cat o al mateix teatre des d’una hora abans. També hi ha a la venda un abonament  al preu de 25 euros per als cinc espectacles.

Premi Unnim de Teatre

El Premi Unnim de Teatre és el més destacat de Catalunya d’aquest gènere i pretén donar suport a les creacions teatrals en qualsevol dels seus estils, així com a incentivar la creativitat i l’ofici teatral. Convocat per Unnim Caixa (històricament  Caixa Manlleu), i Unnim BBVA s’adreça a companyies de les arts escèniques.

El premi del certamen és de 6.000 euros per al millor muntatge teatral, escollit per un jurat format per professionals de les arts escèniques. També, es concedeix una menció especial per al millor actor i la millor actriu.

A més de la dotació econòmica, el guanyador exhibirà el seu espectacle a través d’una gira, organitzada conjuntament amb Transversal, xarxa d’activitats culturals, pel territori català.

Calendari de representacions
Auditori Teatre, Calldetenes

3 de maig (21.30 h) Cosmètica de l’enemic (Sala Muntaner)

10 de maig (21.30 h) Pinocchio (Roseland Musical)

17 de maig (21.30 h) Carmela, Lili, Amanda (Marlia Produccions)

24 de maig (21.30 h) Hotot (Cascai Teatre)

31 de maig (21.30 h) Temps (Teatre de Guerrilla)

14 de juny (21 h) Gala final

Programació Off

6 de juny (21.30 h) Sala Les Dames (Manlleu) – La nit del monòleg

8 de juny (18 h) Carrer Sant Jordi i Pl. Fra Bernardí  (Manlleu)  – Estàtues i espectacles al carrer