La Fira de la ceràmica El Tupí fusiona innovació i tradició

Sant Julià de Vilatorta proposa un projecte a dues mans entre un terrisser i un dissenyador.

per Redacció Osona.com, 3 de maig de 2013 a les 19:44 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de maig de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Presentació del projete I+T. Foto: Adrià Costa

Sant Julià de Vilatorta celebrarà el 25 i 26 de maig la cinquena edició de la Fira del Tupí, un certamen que s’està consolidant com a referent del sector de la terrissa i la ceràmica. Enguany, la iniciativa presenta una novetat important. L’organització ha decidit reformular el concurs de ceràmica, el Memorial Joan Capdevila, en un projecte que porta per nom Innovació més Tradició (I+T).


La proposta contempla la creació, a dues mans, d’un terrisser i un dissenyador, que treballaran en la confecció d’una peça conjunta, que pugui arribar a tenir un ús quotidià i, fins i tot, es pugui comercialitzar. Es tracta de crear un espai “on la creativitat sigui l’eina per trobar nous llenguatges que connectin la terrissa amb la societat actual”, segons paraules de l’organització.

En aquesta edició, la primera en què s’aposta pel projecte I+T, s’ha encarregat directament la tasca a Pep Madrenes, artista–artesà, i a Pau Sardiné, dissenyador. Ells presentaran el projecte I+T que han emprès de forma conjunta i interdisciplinària. Ofici i creativitat es fusionaran per crear unes formes noves.


Un cop finalitzada la feina s’exposarà, de forma ordenada i seqüencial, tota la documentació, esbossos, fotografies, filmació, etc. que s’ha realitzat en el procés de gestació d’aquest projecte. De forma preferent, s’exposaran les peces definitives com a resultat final, intentant generar un discurs narratiu i fluid que sigui entenedor per a l’espectador.

Per seguir amb el mateix fil conductor, l’exposició central de la fira, enguany serà dedicada a les mateixes peces que han servit de base per iniciar el projecte. Per completar l’exposició, també es portaran objectes de terrissa cedits pel Museu d’Oristà per la ocasió.


Dossier de premsa del projecte I+T
-----------------

Galeries de fotos:
- 2012 (Josep Maria Costa)
- 2011 (Xevi Mas)
- 2010 (Adrià Costa)
- 2009 (Xevi Mas)

 

Participació