TV3: la Generalitat premia un projecte d'horts educatius de l'escola Era de Dalt de Tona

Pere Pratdesaba
29 d'abril del 2013
L’escola Era de Dalt de Tona ha obtingut la tercera posició del I Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica, amb el projecte “L’hort de l’Era”. D’aquest projecte destaquen aquelles activitats dirigides a l’observació i a l’experimentació i el treball que es fa al voltant del control biològic de les plagues de l’hort, cercant i aplicant tècniques al més respectuoses possibles amb el medi.

En aquesta primera edició del guardó, s’han presentat al premi un total de 105 escoles, instituts i escoles bressol de tot Catalunya. L’escola Matagalls, de Santa Maria de Palautordera, n'ha estat la guanyadora, amb el projecte “La terra ens nodreix: som el que experimentem, plantem i mengem. L’Escola Països Catalans, de Lleida, ha obtingut la segona posició amb el projecte “L’hort, una aula oberta a l’exterior”, el qual incorpora les famílies en el treball educatiu.

Aquest premi, organitzat per la Generalitat de Catalunya i l’Associació Vida Sana, ha posat de manifest que l’hort i la producció d’aliments sans està esdevenint un dels eixos centrals de treball per a un nombre creixent de centres educatius arreu de Catalunya.

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d’Agricultura i Ramaderia, Miquel Molins, ha presidit aquest dissabte al matí l’acte de lliurament guardons. L’acte també ha comptat amb la participació de la presidenta de l’Associació Vida Sana, Ángeles Parra, i el subdirector general d’Informació i Educació Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat, Josep Planas.  

Més informació del premi

   

Els representants de l'escola Era de Dalt de Tona, amb el premi. Foto: Era de Dalt
Arxivat a