La Generalitat premia un projecte d'horts educatius a l'Era de Dalt de Tona

L’escola ha obtingut la tercera posició del I Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica, al qual s’han presentat 105 centres de tot Catalunya.

per Redacció Osona.com , 27 d'abril de 2013 a les 22:29 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 d'abril de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’escola Era de Dalt de Tona ha obtingut la tercera posició del I Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica, amb el projecte “L’hort de l’Era”. D’aquest projecte destaquen aquelles activitats dirigides a l’observació i a l’experimentació i el treball que es fa al voltant del control biològic de les plagues de l’hort, cercant i aplicant tècniques al més respectuoses possibles amb el medi.

En aquesta primera edició del guardó, s’han presentat al premi un total de 105 escoles, instituts i escoles bressol de tot Catalunya. L’escola Matagalls, de Santa Maria de Palautordera, n'ha estat la guanyadora, amb el projecte “La terra ens nodreix: som el que experimentem, plantem i mengem. L’Escola Països Catalans, de Lleida, ha obtingut la segona posició amb el projecte “L’hort, una aula oberta a l’exterior”, el qual incorpora les famílies en el treball educatiu.


Aquest premi, organitzat per la Generalitat de Catalunya i l’Associació Vida Sana, ha posat de manifest que l’hort i la producció d’aliments sans està esdevenint un dels eixos centrals de treball per a un nombre creixent de centres educatius arreu de Catalunya.

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d’Agricultura i Ramaderia, Miquel Molins, ha presidit aquest dissabte al matí l’acte de lliurament guardons. L’acte també ha comptat amb la participació de la presidenta de l’Associació Vida Sana, Ángeles Parra, i el subdirector general d’Informació i Educació Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat, Josep Planas.  


Més informació del premi

 

Participació