Marta Pascal, nova diputada al Parlament de Catalunya

La vigatana substitueix Josep Lluís Cleries, que se centrarà en la seva tasca de senador. CiU recupera així el diputat osonenc, que va perdre amb la renúncia de Ramon Espadaler.

Pere Pratdesaba
26 d'abril del 2013
Marta Pascal és la presidenta de la JNC.
Marta Pascal és la presidenta de la JNC. | JNC
Marta Pascal és la presidenta de la JNC. Foto: JNC

Marta Pascal ocuparà un escó de diputada al Parlament de Catalunya per CiU, després de la renúncia de Josep Lluís Cleries , que ha decidit deixar el càrrec per centrar-se en la seva tasca de senador. La vigatana (Vic, 1983) és l’actual presidenta de les Joventuts Nacionalista de Catalunya (JNC) i assessora personal de la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau. Pascal va ser escollida regidora de Vic a les eleccions del 2011, on anava la número 5 a la llista de CiU, però va renunciar per motius professionals. En les passades eleccions al Parlament, va ocupar el número 34 de la llista convergent a la circumscripció de Barcelona.

Segons les  enquestes prèvies als comicis, tenia gairebé assegurada l’entrada al Parlament, però la davallada imprevista de CiU, que es va quedar amb només 26 diputats a Barcelona la van deixar fora de la Cambra. L’ajustada aritmètica parlamentària ha obligat a CiU a prescindir de diputats que han ocupat altres càrrecs ja que el partit necessita dedicació completa, sobretot a les votacions i a les comissions. La darrera tongada de renúncies va incloure el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, que era l’únic diputat osonenc de CiU.

Ara, gairebé mig any després de les eleccions i després de la renúncia de vuit diputats, CiU recupera l'escó osonenc, de la mà de Marta Pascal. La comarca, doncs, continuarà tenint tres diputats al Parlament, de la mateixa manera que es va iniciar, amb Marta Pascal, Georgina Rieradevall (CUP) i Marta Rovira (ERC).
Arxivat a