Neix a Osona el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans

Els eixos de treball són educació pública en català, popular, de qualitat i antipatriarcal.

per Oriol Ferran, 25 d'abril de 2013 a les 17:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 d'abril de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Alguns dels representants del nou sindicat. Foto: SEPC Osona

Aquest passat dimecres es va presentar públicament el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) a Osona. L’acte, que es va fer a la sala d’actes de l’ Institut Jaume Callís de Vic, va servir per mostrar davant una setantena d’alumnes les línies bàsiques de pensament del nucli sindical. Educació pública, en català, popular i antipatriarcal són les bases d’aquesta nova organització estudiantil. 
 
Els eixos de treball tenen com a objectiu una educació que garanteixi la igualtat d’oportunitats reals per a tothom, aconseguir que el català sigui una llengua vehicular i arribar a un model pedagògic i participatiu lluny de la rigidesa de l’educació tradicional. A part, també demanen una educació antisexista que permeti canviar la societat masclista des dels més petits. Per últim, volen optar a un model educatiu que no valori solament els coneixements de l’alumne i que s’arribi totalment a la laïcitat en l’ensenyament. 

 
Un dels objectius principals de la creació d’aquest sindicat estudiantil és conscienciar els alumnes dels constants atacs espanyolistes i lluitar contra aquests. Amb un model d’organització assembleari, es volen repetir accions com per exemple la no-celebració del Dia de la Hispanitat, seguir les vagues i protestes que es convoquen a nivell nacional. A més, pretenen convocar un referèndum per declarar l’Institut Jaume Callís insubmís a la LOMQUE, tal i com ja s’ha fet en altres nuclis del SEPC. 

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació