Vic, Capital de la Cultura Catalana 2016 ja té logotip

La marca s'ha seleccionat entre 21 projectes.

Oriol Ferran
23 d'abril del 2013
Moment de la presentació de la marca Foto: Ajuntament de Vic

Avui al matí, aprofitant la diada de Sant Jordi, s’ha presentat la marca de Vic, Capital de la Cultura Catalana 2016 (foto, a sota). La imatge té una gran simplicitat que li dóna molta força i ha estat triada entre més de 21 projectes. El logotip escollit ha estat el d’Andreu Gallart, que va ser alumne d l’Escola d’Art i Disseny de Vic. El mateix autor ha explicat la obra, que és la fusió entre “Vic” amb “Capital de la Cultura Catalana” a través de la tipografia de la lletra C. 
 
La Capital de Cultura Catalana te com a objectiu contribuir a ampliar la difusió, l’ús i el prestigi social de la llengua i la cultura catalana. A part, també serveix per incrementar la cohesió cultural dels diferents territoris amb llengua i la cultura de Catalunya. Per últim es vol promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de Cultura Catalana.
 
Ton Granero, un dels membres del jurat, ha assegurat que “la imatge seleccionada ha portat cert debat i discussió entre el jurat, doncs les 21 marques que s’han presentat han estat d’alt nivell”. Per altra banda, el regidor de Cultura i Ciutadania, Joan López, ha remarcat que la iniciativa serà “una magnífica ocasió per mostrar a la ciutat i al món que Vic serà un referent en l’àmbit cultural". A part, el mateix regidor ha ressaltat la importància del logotip dient que “cal que la marca de Vic, Capital de la Cultura Catalana 2016 s’impregni al cor de tota la ciutadania vigatana per ser un projecte integrador i de cohesió social”.
 
El jurat estava format per un grup de persones vinculades al sector del disseny gràfic i de l’art en general. Els encarregats de seleccionar la marca guanyadora han sigut Ton Granero, representant d’Eumogràfic; Pep Alcàntara, de Bisgràfic; Toni Bover, director de la Farinera; Ramon Ricart, director de l’Escola d’Art i Disseny de Vic; Maria Pladelasala, dissenyadora; i Miquel Mirambell, vocal d’art del Patronat d’Estudis Osonencs.
 
Fins ara, han estat elegides capitals de la cultura catalana les següents ciutats de l’àmbit lingüístic català:  Banyoles 2004; Esparreguera 2005; Amposta 2006; Lleida 2007; Perpinyà 2008; Figueres 2009; Badalona 2010; Escaldes-Engordany/Principat d’Andorra 2011; Tarragona 2012; Ripoll 2013; Barcelona 2014; Vilafranca del Penedès 2015 i Vic 2016.
 

Més informació de Vic, Capital de la Cultura 2016

Aneu al web de la Capital de la Cultura Catalana

Arxivat a