Iker Karrera destrossa el cronòmetre de la cursa Pels Camins dels Matxos

L'atleta basc bat el rècord de la multitudinària prova, amb cinc-cents participants.

Redacció Osona.com
22 d'abril del 2013
Iker Karrera.
Iker Karrera. | Josep Maria Montaner
Iker Karrera. Foto: Josep Maria Montaner

L'atleta basc Iker Karrera va tornar a rebentar el cronòmetre en la dotzena edició de la cursa de resistència Pels Camins dels Matxos, que es va celebrar aquest diumenge, 21 d'abril, a la Vall del Ges i Cabrerès. Karrera va batre el rècord de la prova i va arribar a la meta amb un temps de 6 hores i 18 minuts. El van acompanyar al podi, a molta distància, Ernest Ausiró i Daniel Aguirre, amb un temps de 7 hores i 6 minuts i 7 hores i 8 minuts respectivament. En la categoria femenina, la guanyadora va ser Anna Macià, del Club Atlètic Torelló, amb un temps de 7 hores i 46 minuts, seguida de Núria Ferrer, que va parar el rellotge a les 9 hores i 14 minuts.

A la cursa hi van participar mig miler de participants, que van fer algun dels quatre recorreguts que proposa la prova i que recorren els camins que antigament havien estat transitats per traginers amb matxos, carregats amb productes per a l’intercanvi comercial. Aprofitant la tirada de la cursa es van organitzar un conjunt d’activitats per fer la festa dels marxadors encara més gran. També  es va promocionar de forma excepcional l’oferta de restauració i allotjament.

La marxa de resistència va fer un recorregut circular, que començava i acabava a Torelló, de 62,8 quilòmetres i amb 6.150 metres de desnivell. La marxa va passar per llocs com Bellmunt, Puigsacalm o Cabrera. A part d’aquesta ruta, hi havia diverses variants de 56,3, 53,8 i 49 quilòmetres pels marxadors que no vulguessin fer el recorregut llarg.

Aquest any, segons informava fa uns dies el president del Centre Excursionista de Torelló , Jordi Barniol, es van haver de limitar les inscripcions a 500 participants. Com que hi van haver més de 700 inscripcions, els participants van haver d’entrar en un sorteig per tenir dorsal a la prova. La sortida de la marxa es va fer a les 6:30 h i hi havia un temps màxim per completar el recorregut de 15 hores. L'últim corredor en arribar a la meta va ser Manuel Fuentes, que va fer la prova en 14 hores i 42 minuts.

Les activitats paral·leles que es van organitzar van ser variades i per a tots els públics. Per exemple, el dissabte a la tarda, durant el lliurament dels dorsals als participants, hi va haver un inflable a la plaça Nova per als més petits. El mateix dissabte, al Casal Parroquial, es va projectar un film centrat en la figura de Kilian Jornet, “Kilian’s quest”. La pel·lícula va ser cedida pel Festival de Cinema de Muntanya. A part, també hi va haver una xerrada sobre nutrició i esport i una altra a càrrec d’Iker Karrera, atleta de l’equip Salomon Santiveri que, precisament, ha estat el guanyador.

Encara en el marc de les activitats paral·leles, el diumenge, es van promocionar els restaurants de la zona, que van oferir menús especials.