Els treballadors del Consorci Hospitalari de Vic escridassen el conseller de Salut

Boi Ruiz, en la seva visita a Vic, desmenteix que s'hagi decidit retallat 5,5 milions d'euros de la partida destinada al centre.

Redacció Osona.com
18 d'abril del 2013
La protesta d'aquesta tarda davant la clínica de Vic.
La protesta d'aquesta tarda davant la clínica de Vic. | Adrià Costa
La protesta d'aquesta tarda davant la clínica de Vic. Foto: Adrià Costa

Més de tres-centes persones, entre treballadors del Consorci Hospitalari de Vic (CHV) i ciutadans, s'han concentrat aquesta dijous a la tarda davant de la Clinica de Vic, amb motiu de la visita del conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz. Els manifestants, amb xiulets i pancartes, han tallat uns minuts el carrer i han escridassat el conseller quan ha arribat al centre, al qual hi ha accedit per la porta del darrera. Els treballadors protestaven per la nova retallada pressupostària, de 5,5 milions d’euros, que la direcció ha posat al damunt de la taula, emparant-se en els hipotètics pressupostos que la Generalitat té previst aprovar per aquest any.

Diversos membres del comitè d'empresa s'han reunit amb el conseller per parlar de la situació amb què es troba el centre. El conseller ha desmentit que la retallada que s'aplicarà al CHV sigui de 5'5 MEUR i ha remès la decisió final a l'aprovació definitiva dels pressupostos de la Generalitat.

Els manifestants han exhibit pancartes on s'hi podia llegir "Osona en defensa de la sanitat i els serveis públics" o "La salut és un dret, no un negoci", i han cridat consignes com "Boi, dimissió" o "La sanitat no es retalla". Entre els participants s'hi han pogut veure els màxims representants comarcals de CCOO i UGT, Miquel Sànchez i Cesc Poch, i alguns dirigents polítics, com el portaveu d'ICV a l'Ajuntament de Vic, Xavier Tornafoch. La formació ecologista va oferir una roda de premsa el passat dimecres, on denunciava la situació al Consorci i assegurava que s'estaven creuant "unes línies vermelles" que deixaven la sanitat osonenca sota mínims.

Noves instal·lacions

Boi Ruiz ha inaugurat aquest dijous dues noves instal·lacions destinades a millorar la qualitat, la seguretat i l'eficiència dels serveis assistencials que presta el Consorci Hospitalari de Vic (CHV): la nova Àrea Quirúrgica de la Clínica de Vic, un hospital lleuger (sense ingrés) que concentrarà tota l'activitat quirúrgica ambulatòria que duu a terme el CHV; i la reforma del Servei de Farmàcia, situat a l'Hospital General de Vic.
 
En la inauguració, el conseller de Salut estava acompanyat, entre altres autoritats, per l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal; el president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Roca; el director del CatSalut, Josep Maria Padrosa, i el president del Consorci Hospitalari de Vic, Jaume Portús.

Més informació de la inauguració de les noves instal·lacions del CHV



El conseller Boi Ruiz durant la visita a la Clínica de Vic. Foto: Adrià Costa
Arxivat a