La marxa de resistència Pels Camins dels Matxos reunirà 500 atletes

La cursa, que ha omplert totes les inscripcions, ha programat un munt d'activitats paral·leles per a totes les edats.

Oriol Ferran
19 d'abril del 2013
Una de les participants a la marxa de l'any passat.
Una de les participants a la marxa de l'any passat. | Pels Camins dels Matxos
Una de les participants a la marxa de l'any passat. Foto: Pels Camins dels Matxos

Aquest pròxim diumenge, dia 21 d'abril, se celebrarà la dotzena edició de la marxa de resistència Pels Camins dels Matxos . Enguany, mig miler de participants faran algun dels quatre recorreguts que proposa la prova i que recorre els camins que antigament havien estat transitats per traginers amb matxos, carregats amb productes per a l’intercanvi comercial. Aprofitant la tirada de la cursa s’han organitzat un conjunt d’activitats per fer la festa dels marxadors encara més gran. També s’ha promocionat de forma excepcional l’oferta de restauració i allotjament.
 
La marxa de resistència farà un recorregut circular, que comença i acaba a Torelló , de 62,8 quilòmetres i amb 6.150 metres de desnivell. La marxa passarà per llocs com Bellmunt, Puigsacalm o Cabrera. A part d’aquesta ruta, hi haurà diverses variants de 56,3, 53,8 i 49 quilòmetres pels marxadors que no vulguin fer el recorregut llarg.
 
Aquest any, segons informa el president del Centre Excursionista de Torelló , Jordi Barniol, s’han hagut de limitar les inscripcions a 500 participants. Ja que hi ha hagut més de 700 inscripcions, els participants han hagut d’entrar en un sorteig per tenir dorsal a la prova. La sortida de la marxa serà a les 6:30 h i hi ha un temps màxim per completar el recorregut de 15 hores.
 
Les activitats paral·leles que s’han organitzat durant els dies de la marxa són variades i per a tots els públics. Per exemple, el dissabte a la tarda, durant el lliurament dels dorsals als participants, hi haurà un inflable a la plaça Nova per als més petits. El mateix dissabte, al Casal Parroquial, es projectarà un film centrat en la figura de Kilian Jornet, “Kilian’s quest”. La pel·lícula ha estat cedida pel Festival de Cinema de Muntanya. A part, també hi haurà una xerrada sobre nutrició i esport i una altra a càrrec d’Iker Karrera, atleta de l’equip Salomon Santiveri que participarà a la marxa d’aquest any. 
 
Encara en el marc de les activitats paral·leles, el diumenge, es promocionaran els restaurants de la zona, que oferiran menús especials. Segons Jordi Casals, regidor de Comerç de l’Ajuntament, es tracta de “treballar la promoció del poble a través de les activitats” i en aquets cas concret, “reconduir la capacitat d’atracció i l’activitat que genera els Matxos cap al teixit econòmic del poble”.
 
Per últim, també s’ha engegat una nova iniciativa destinada als més petits: els Matxitos. Es tracta de tres recorreguts per poder animar als participants de la marxa. Tot depenent del temps que es vulgui caminar, els punts Matxito seran al Puigsacalm, a Collsaplana i a Cabrera. 
 
Més informació al web de l’organització: www.centreexcursionistatorello.com
 
Un grup de corredors en un dels trams de la marxa. Foto: extreta de la pàgina web.
Arxivat a