Ramon Espadaler renuncia al seu escó al Parlament

Tres consellers de CiU deixaran el seu càrrec per tal de donar pas a diputats a temps complet.

Redacció Osona.com
15 d'abril del 2013
Espadaler, al seu escó del Parlament.
Espadaler, al seu escó del Parlament. | QS/ND
Espadaler, al seu escó del Parlament. Foto: QS/ND

L’osonenc Ramon Espadaler, actual conseller d’Interior, renunciarà aquesta setmana al seu càrrec de diputat al Parlament de Catalunya, segons publica aquest dissabte La Vanguardia. Ho farà a petició del partit, que necessita diputats a jornada completa a la cambra catalana, degut a les ajustades aritmètiques parlamentàries. Altres dos pesos pesants del Govern, els consellers d’Empresa i Ocupació, i el de Justícia, Felip Puig i Germà Gordó respectivament, també abandonaran els seus ascons de diputats, per la mateixa raó.

Els tres polítics dediquen moltes hores a les seves tasques de consellers i tenen molt limitada la seva tasca parlamentària. Aquesta situació perjudica la capacitat del grup parlamentari de CiU, sobretot a les comissions, ja que dels 50 diputats que va obtenir a les eleccions gairebé només en pot comptar amb 41.

Ramon Espadaler és un incombustible del Parlament. El vigatà, nascut a Sant Quirze de Besora,  fa 20 anys que és diputat a la cambra catalana i aquesta és ja la seva setena legislatura. Espadaler ha estat un dels pesos pesants d’Unió Democràtica i ha estat molt proper al seu líder, Josep Antoni Duran i Lleida.
Arxivat a