Els Garrins de la UVic recorren al micromecenatge per anar a competir a França

L'equip de robòtica vol aconseguir 3.500 euros per viatjar a Grenoble per disputar la segona edició de la First Tech Challenge.

Oriol Ferran
13 d'abril del 2013
L'equip dels garrins metàl·lics
L'equip dels garrins metàl·lics | Garrins Metàl·lics
L'equip dels garrins metàl·lics Foto: Garrins Metàl·lics

Els integrants de l’equip Garrins Metàl·lics de la Universitat de Vic han recorregut al micromecenatge per poder competir a la segona edició del concurs internacional de robòtica First Tech Challenge (FTC). Aquesta segona edició es disputarà el pròxim 16 de maig a l'Institut Tecnològic-Phelma de Grenoble, França. L’objectiu és aconseguir, en només 40 dies, 3.500 euros que aniran destinats a fer més competitiu el seu robot i també per cobrir les despeses del viatge i  l’estada a la ciutat francesa. 

Els Garrins Metàl·lics són nou estudiants que provenen dels estudis de Grau en Enginyeria Mecatrònica i Llicenciatura en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica l’escola Politècnica Superior de la Universitat de Vic. Ells estan en el seu segon o tercer any de carrera. La competició ha estat coordinada pels professors Juli Ordeix i Josep Ayats.

La FTC és una competició internacional, operativa des de 1992 a Estats Units, on diferents equips organitzats en grups de fins a 10 estudiants són responsables de dissenyar, construir i programar els seus robots per competir en un format d'aliança contra altres equips. Els equips, incloent entrenadors, mentors i voluntaris, tenen l'obligació de desenvolupar l'estratègia i construcció de robots basats en principis d'enginyeria de so. En cada competició els objectius proposats són diferents i han d’arribar a la major puntuació possible.

De 5 a 500 euros
 
Els Garrins Metàl·lics compensaran a tots aquelles que participin en el micromecenatge. Per exemple, una donació de 5 euros equival a una sessió informativa sobre la creació del robot. Amb un donatiu de 20 euros es recompensarà al mecenes amb una samarreta i amb una col·laboració de fins a 500 euros s’incorporarà el logotip de la imatge corporativa de l’empresa al robot i a les samarretes de l’equip.
 
L’equip de UVic va aconseguir classificar-se per aquest esdeveniment després de quedar finalistes en el European Robotic Festival que es va celebrar a Tarragona el passat 17 de març. En el concurs europeu, els garrins van tenir la victòria a tocar i van ser mereixedors del premi Finalist Alliance Award per la seva aliança estratègica a la final.

La segona edició de la First Tech Challenge reunirà a la ciutat francesa a més de 1.200 estudiant, 300 enginyers graduats i 160 professors.
 

Més informació sobre el micromecenatge dels Garrins

Arxivat a