1 de 10

El Fòrum de Debats analitza els moviments socials de la crisi

La periodista i investigadora Esther Vivas, la convidada.

per Redacció Osona.com, 10 d'abril de 2013 a les 12:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 d'abril de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Fòrum de Debats organitza per al proper divendres, 12 d'abril, una conferència amb el títol de "El negoci de la crisi i la resposta social indignada" ,que anirà a càrrec d'Esther Vivas, periodista i investigadora de moviments socials. La xerrada tindrà lloc a l'Auditori d'Unnim-Caixa de Manlleu, Rbla Hospital, 11, de Vic, començarà a les 8 del vespre i, com sempre, anirà seguida de col•loqui.

En la conferència s'analitzarà l'origen de la crisi actual, els interessos que se'ns intenten amagar, i les respostes que es van produint tant a Catalunya i l'Estat espanyol com arreu del món, el significat d'aquestes mobilitzacions i les seves conseqüències polítiques així com les perspectives de futur d'aquests moviments.


Esther Vivas és llicenciada en Periodisme, màster en Sociologia i membre del Centre d'Estudis sobre Moviments Socials de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

Ha participat en diverses edicions del Fòrum Social Mundial, en tertúlies de ràdio i televisió i col·labora habitualment en publicacions com Público. Els temes que tracta més habitualment són els moviments socials alternatius, en els quals participa molt activament, i les conseqüències que les diferents polítiques agrícoles i alimentàries tenen sobre la població. Ha publicat diversos llibres, entre els quals podem destacar: “En pie contra la deuda externa” (2008), “Cap on va el comerç just?” (2006), “Del campo al plato. Los circuitos de producción y distribución de alimentos” (2009), aquests dos últims juntament amb Xavier Montagut, i també “Resistencias globales. De Seattle a la crisis de Wall Street” (2009) i “Planeta indignado. Ocupando el futuro” (2012) amb Josep Maria Antentas, en què analitza les diferents mobilitzacions populars que s'han produït en el món dels darrers anys.


L'any 2009 va presentar-se a les eleccions al Parlament Europeu com a cap de llista del partit Izquierda Anticapitalista i, com a activista política, ha participat en nombroses mobilitzacions i ha estat reiteradament represaliada.

 

Participació