Set partits de Vic s'uneixen per demanar el vot afirmatiu al referèndum

CDC, UDC, CUP, ERC, ICV, Rcat i SI, a més de la regidora socialista Mari Moyano, presenten avui el Compromís de Vic.

Redacció Osona.com
09 d'abril del 2013
Mari Moyano lluint un braçalet amb l'estelada.
Mari Moyano lluint un braçalet amb l'estelada. | Adrià Costa
La regidora socialista Mari Moyano, lluint un braçalet amb l'estelada, en un dels plens de l'Ajuntament de Vic. Foto: Adrià Costa

Les seccions locals de set partits de Vic s’han unit per treballar de manera conjunta de cara a obtenir el màxim suport afirmatiu en la futura convocatòria de referèndum per a la creació d’un estat propi. Els partits adherits són CDC, UDC, CUP, ERC, ICV, Rcat i SI, a més de Mari Moyano, regidora socialista de l’Ajuntament, que s’hi ha afegit a títol personal. Els impulsors pretenen que la iniciativa s’estengui, primer a l’àmbit comarcal, i després, al nacional.

El pacte entre els sis partits s’ha batejat amb el nom del Compromís de Vic. La presentació pública es farà aquest dimarts, 9 d’abril, al Temple Romà de Vic, a les 20:00 h.

En principi, encara no hi ha programada cap tipus d’acció específica. L’estratègia s’anirà desgranant a mesura que s’activi aquesta nova taula de diàleg. De moment, la primera intenció passa per donar suport a totes aquelles iniciatives que sorgeixin des de la societat civil i d’entitats com Òmnium Cultural o l’Assemblea Nacional Catalana.

“Sabem que el procés sobiranista s’ha d’impulsar des de la societat civil, però també arribarem a un punt on els partits hauran de posar tota la carn a la graella”, diu Josep M. Font, president d’ERC Vic. “Sabem que som partits molt diferents, que partim des de posicions molt diverses. Però tots estem d’acord en què s’ha de votar ‘sí’ al referèndum”, afegeix.

Els partits impulsors tenen un pes important a l’actual consistori vigatà. Entre tots, s’hi afegim Mari Moyano, sumen 15 dels 21 regidors. Només els cinc regidors de PxC i el socialista Jacint Raurell no s’hi han adherit.
Arxivat a