El canvi de lloc de la calçotada antifeixista a Vic es va fer per «precaució»

Les explicacions del regidor de Seguretat, Joan Ballana, no convencen ni a la CUP ni a ICV-EUiA.

Pere Pratdesaba
09 d'abril del 2013
Joan Ballana, en el ple celebrat ahir, al costat dels dos regidors de la CUP. Foto: Adrià Costa

La CUP i ICV-EUiA van demanar explicacions a l’equip de govern, en el ple celebrat ahir, sobre el canvi d’ubicació de la calçotada antifeixista que es va celebrar el passat dissabte a la plaça Gaudí. En un primer moment, la trobada s’havia de fer a la Bassa dels Hermanos, però des de l’Ajuntament no es va creure convenient, seguint les indicacions d’un informe de la Guàrdia Urbana, ja que la festa quedava molt a prop del domicili particular del líder de PxC, Josep Anglada. La CUP va anar més enllà i va demanar la dimissió del cap de la Guàrdia Urbana, Antoni Jurjo, que era qui firmava l’informe.

El regidor de Convivència i Seguretat, Joan Ballana, va recordar que la decisió es va prendre seguint les indicacions de caràcter “tècnic i preventiu” de l’informe, “per evitar problemes d’ordre públic”. També va recordar que l’acte “no es va prohibir” sinó que simplement “es va canviar de lloc”. Ballana ni tan sols va comentar la petició de dimissió del cap de la Guàrdia Urbana.

La resposta no va satisfer ni a la CUP ni a ICV-EUiA. “L’informe no és tècnic, és totalment partidista”, va recriminar Nil Puigivila (CUP) a Ballana. Xavier Tornafoch (ICV-EUiA), en la mateixa línia. va qualificar els informes de “patètics”.

La regidora de Fires i Mercats, Montserrat Rovira, va desgranar els criteris que es fixen per tal de cedir un espai públic: que sigui una entitat legalment constituïda a la ciutat, que sigui un acte popular, que l’espai sigui l’adequat per a l’activitat i que no hi hagi cap informe que ho desaconselli, com ha estat el cas.

Fotos de la calçotada (Joan Parera)



Finalment l'acte es va fer a la plaça Gaudí. Foto: Joan Parera
Arxivat a