La Fira de la Llavor de Roda de Ter té una bona estrena

El certamen perseguia afavorir el contacte entre productors i consumidors.

Redacció Osona.com
08 d'abril del 2013
1a edició de la Fira de la Llavor Tradicional de Roda.
1a edició de la Fira de la Llavor Tradicional de Roda. | M. Àngels Roviró
1a edició de la Fira de la Llavor Tradicional de Roda. Foto: M. Àngels Roviró

L’Ajuntament  de Roda de Ter va organitzar aquest diumenge per primer cop la Fira de la Llavor Tradicional. La iniciativa tenia com a objectiu recuperar, revaloritzar i difondre les llavors locals, o tradicionals. La fira també perseguia  afavorir el contacte entre productors i consumidors, a part de fomentar la cooperació entre pagesos i artesans que produeixen aliments ecològics i de proximitat. 

La iniciativa va tenir una bona acollida, amb força públic i 26 parades de productes naturals i artesanals. Els organitzadors ja pensen en preparar la propera edició. El temps va acompanyar, amb moltes estones de sol.
 
El programa oferia diferents activitats com l’intercanvi de llavors i derivats, un mercat de productes ecològics i artesanals i un espai dedicat a donar-se a conèixer. A part, també hi havia l’Espai Aprèn, on es van fer diverses xerrades relacionades, exposicions i tallers sobre la fira, l’entorn rural i la història de Roda de Ter. També s'hi podia trobar l’Espai Tasta’m, on hi haurà un tast de productes de la mateixa fira. 
 
Aquesta primera edició de la fira es va fer al peu de la Muntanyeta de Roda de Ter i va durar des de les 10 del matí fins les 7 de la tarda.
 

Més informació i programa d'actes

Arxivat a