El bisbe de Vic insta les famílies a tenir més de dos fills

Romà Casanova, en la seva glossa setmanal, també critica amb duresa l’avortament.

Redacció Osona.com
06 d'abril del 2013
El Bisbe Romà Casanova, a l'ofici de la festa major de Vic.
El Bisbe Romà Casanova, a l'ofici de la festa major de Vic. | Adrià Costa
El Bisbe Romà Casanova, a l'ofici de la festa major de Vic. Foto: Adrià Costa

El bisbe de Vic, Romà Casanova, insta a les famílies cristianes a tenir més de dos fills, en la seva glossa setmanal. També critica amb duresa l’avortament.

El bisbe es fa seves unes paraules del Papa Joan Pau II i assegura que la manca de natalitat “és un signe de manca d’esperança”. Però va més enllà: “Hem arribat a un extrem en què els esposos que engendren més de dos fills semblen uns estranys i uns irresponsables. Que posar un fill al món pugui semblar quelcom malsà, malaltís, ens diu fins a quin punt entre nosaltres les forces del futur han pogut ser estroncades”. I conclou: “Els cristians hem de donar suport a la família i en especial a les famílies nombroses. El futur d’un poble són els seus fills”.

Pel que fa a l’avortament, Romà Casanova compara la nostra cultura amb una “societat del crim perfecte”. I ho argumenta així: “No solament propicia l’assassinat dels seus fills més indefensos en el si de la mare, santuari de la vida, i sibil·linament en el llit del dolor i de la vellesa, sinó que a més ho justifica de moltes maneres, fins al punt de tolerar-lo o convertir el mal en un bé aparent per moltes raons, que van des de la compassió a la manca de desig o altres sentiments”.

Glossa setmanal del bisbe de Vic (PDF)