Roda de Ter estrena una fira dedicada a la llavor

El certamen servirà per afavorir el contacte entre productors i consumidors.

Oriol Ferran
04 d'abril del 2013
Xavier Montané i Xevi Quirante a la presentació de la Fira.
Xavier Montané i Xevi Quirante a la presentació de la Fira. | Ajuntament de Roda de Ter
Xavier Montané i Xevi Quirante, a la presentació de la fira. Foto: Ajuntament de Roda de Ter

L’Ajuntament  de Roda de Ter organitza per primer cop la Fira de la Llavor Tradicional. La iniciativa té com a objectiu recuperar, revaloritzar i difondre les llavors locals, o tradicionals. La fira també servirà per afavorir el contacte entre productors i consumidors, a part de fomentar la cooperació entre pagesos i artesans que produeixen aliments ecològics i de proximitat. 
 
El certamen se celebrarà el pròxim diumenge 7 d’abril. El programa ofereix diferents activitats com l’intercanvi de llavors i derivats, un mercat de productes ecològics i artesanals i un espai dedicat a donar-se a conèixer. A part, també hi haurà l’Espai Aprèn, on es faran diverses xerrades relacionades, exposicions i tallers sobre la fira, l’entorn rural i la història de Roda de Ter. També s'hi podrà trobar l’Espai Tasta’m, on hi haurà un tast de productes de la mateixa fira. 
 
Aquesta primera edició de la fira es farà al peu de la Muntanyeta de Roda de Ter i durarà des de les 10 del matí fins les 7 de la tarda. El passat dimecres 3 d’abril es va fer la presentació del certamen, on hi van assistir el regidor de Medi Ambient, Xavier Montané, i un dels membres de la comissió organitzadora, Xevi Quirante.
 
A l’acte, que es va fer al mateix recinte on tindrà lloc la fira, Montané va afirmar que “aquesta és la primera edició d’una fira de la que esperem que n’hi hagin moltes més”. Per la seva part, Quirante va assegurar que “no es tracta d’una fira per comercialitzar productes, sinó que també es compartiran experiències i es coneixeran a persones interessades en aquest món”. El membre de la comissió organitzadora va afegir que volen crear consciència de la “sobirania alimentària”.
 

Més informació i programa d'actes

Arxivat a