Pep Poblet: «El públic serà el tercer element de la gravació del disc»

El saxofonista osonenc presenta divendres a l’Atlàntida de Vic “V.O. Versió Original”, el seu segon projecte conjunt amb el pianista Nito Figueras. El concert tindrà un ingredient afegit, ja que s’enregistrarà el disc i el DVD en directe.

Pere Pratdesaba
03 d'abril del 2013
Pep Poblet i Nito Figueras.
Pep Poblet i Nito Figueras. | Adrià Costa
Pep Poblet i Nito Figueras. Foto: Adrià Costa

Pep Poblet, al saxo, i Nito Figueras, al piano, presentaran el proper divendres 5 d’abril a l’Atlàntida de Vic el seu segon projecte conjunt, “V.O. Versió Original”. El concert tindrà un ingredient afegit ja que s’enregistrarà el disc i el DVD en directe. Es tracta d’una ocasió única i irrepetible de viure de primera mà un espectacle musical ple de sensibilitat, obert a l’exploració i a la improvisació. De tot plegat, en parlem una estona amb el saxofonista osonenc.

- Diuen que serà un concert que sorprendrà, que no deixarà indiferent a ningú.

- Tocarem temes d’altre gent. En el repertori hi podem trobar des de cançons de música popular catalana fins a la darrera novetat d’Adele, passant per Michael Jackson, Joan Manuel Serrat, Duble Buble o Stevie Wonder.

- Unes versions molt personalitzades...

- No, no. Nosaltres no fem versions. Al menys el que la gent entén per versions. Nosaltres agafem temes i els portem al nostre sedàs, els reharmonitzem, juguem amb la melodia i ens els fem nostres. Així, un clàssic català com “La mare” es pot convertir en un blues. Volem que la gent s’oblidi de l’autoria dels temes i se’ls imagini com si els haguéssim composat nosaltres.

- I la improvisació?

- És important. La nostra música és un joc, un diàleg entre nosaltres que no tornarà a sonar mai més de la mateixa manera.

- També ha dit en alguna ocasió que cada tema sona diferent segons el lloc on es toqui. Quines sensacions li dóna l’Atlàntida?

- A l’Atlàntida els temes sonen molt bé, d’una manera molt fresca. És un local òptim. És una plaer fer l’estrena aquí.

- Una gravació en directe sempre és un repte.

- És un risc, clar. Farem trapezisme musical! . Ens llançarem al buit amb un triple mortal: presentarem per primer cop un nou repertori i alhora gravarem disc i DVD. Tot en directe.
Normalment, quan es grava un disc en directe ja se n’han fet diversos concerts, es porta rodat i ja se sap com sona. No serà el nostre cas. Tot és nou!

- Un triple mortal on el públic hi tindrà un paper important.

- Sí. Volem que l’espectador s’involucri, que no es talli, que s’estableixi una complicitat, que jugui amb nosaltres. Serà el tercer element d’un joc que establirem a l’escenari. Que xiuli, que aplaudeix. El disc ha de reflectir plenament què ha estat el concert.

- Com a col·laboradors de primer ordre, els espectadors tindran algun tracte especial?

- Els noms de tots els assistents al concert sortiran als crèdits del disc. Hauran d’omplir un formulari a l’entrada del teatre.

- Per finançar el disc, vostès s’han inventat una mena de microcenenatge.

- El disc sortirà a la venda l’1 de juny. Abans, es podrà reservar per anticipat, per 15 euros, al nostre web o en diversos establiments. Els noms de tots aquells que l’adquireixin a l’avançada també sortiran als crèdits.

- I a partir de divendres...

- Ens involucrarem a fons en aquest projecte, el proper any o fins i tot l’altre. De moment, encara no tenim lligat cap contracte, però tenim emparaulats concerts a llocs com Ripoll, Caldes, Borges Blanques i fins i tot a l’estranger, a Bogotà i Uruguai.

Bloc on s’actualitza tot el projecte

Més informació del concert i compra d’entrades



Pep Poblet i Nito Figueras. Foto: Adrià Costa
Arxivat a