Joan Font, únic empresari del Consell Assessor per a la Transició Nacional

L’ens, que ha d’impulsar estructures d’estat, també compta amb el politòleg osonenc Josep M. Reniu.

Redacció Osona.com
23 de març del 2013
Artur Mas ha inaugurat, aquest dimarts, el nou hipermercat esclat de Malla.
Artur Mas ha inaugurat, aquest dimarts, el nou hipermercat esclat de Malla. | Adrià Costa
Artur Mas, amb Joan Font, a la inauguració del nou hipermercat Esclat de Malla. Foto: Adrià Costa

El president de la Generalitat, Artur Mas, signarà la setmana vinent la resolució en què nomena tretze dels 15 membres del Consell Assessor per a la Transició Nacional. Formaran part d’aquest consell persones de reconegut prestigi en diferents disciplines i que estan disposades a aportar la seva expertesa, qualificació i prestigi personal, amb l’objectiu que, tal i com estableix el decret de creació d’aquest òrgan, es puguin identificar i impulsar estructures d’Estat, i tots els aspectes necessaris per dur a terme la consulta sobre el futur estatus polític de Catalunya.

Entre els membres escollits per al Consell n’hi ha dos d’osonencs: Joan Font, l’únic empresari de l’ens, president del grup Bon Preu; i Josep M. Reniu, professor de Ciència Política de la Universitat de Barcelona

El Consell Assessor per a la Transició Nacional estarà presidit per Carles Viver i Pi-Sunyer, director de l’Institut d’Estudis Autonòmics i també en formaran part, a més de Font i Reniu:
 
- Enoch Albertí i Rovira, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Barcelona.

- Germà Bel i Queralt, catedràtic d’Economia de la Universitat de Barcelona.

- Carles Boix i Serra, catedràtic de Ciència Política de la Universitat de Princeton (EUA).

- Núria Bosch i Roca, catedràtica d’Hisenda Pública de la Universitat de Barcelona.

- Salvador Cardús i Ros, professor de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i periodista.

- Àngel Castiñeira i Fernández, director de la Càtedra Lideratges i Governança Democràtica i del Departament de Ciències Socials d’ESADE-URL.

- Francina Esteve i Garcia, professora titular de Dret Internacional de la Universitat de Girona.

- Pilar Rahola i Martínez, periodista i escriptora.

- Ferran Requejo i Coll, catedràtic de Ciència Política de la Universitat Pompeu Fabra.

- Joan Vintró i Castells, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Barcelona.
 
El Consell Assessor per a la Transició Nacional, que es constituirà després de la propera Setmana Santa, tindrà les funcions que ja estan detallades en el decret de constitució aprovat pel Govern el 12 de febrer passat:
 
- Analitzar i identificar totes les alternatives jurídiques disponibles sobre el procés de transició nacional.

- Assessorar el Govern sobre la identificació de les estructures estratègiques per al funcionament futur del Govern i de les institucions catalanes, i optimitzar-ne els recursos disponibles.

- Proposar actuacions i impulsar la difusió del procés de transició nacional entre la comunitat internacional i identificar-ne suports.

- Assessorar el govern per desplegar les relacions institucionals a Catalunya per tal de garantir el conjunt del procés.
 
El Consell Assessor per a la Transició Nacional estarà adscrit al Departament de la Presidència, que li donarà suport administratiu i logístic, i estarà coordinat pel titular d’aquest Departament, conseller Francesc Homs, d’acord amb la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega.
 
De la mateixa manera que els altres consells assessors sobre aspectes principals de l’acció política a Catalunya, els membres del Consell per a la Transició Nacional no rebran remuneració. Per tant, la seva creació i funcionament no representarà cap cost addicional per l’administració de la Generalitat.