Ferran Latorre: «Vic i Osona és el lloc on hagués volgut néixer»

L’alpinista pronuncia el pregó del Mercat del Ram.

Redacció Osona.com
22 de març del 2013
Josep Maria Vila d'Abadal, escoltant atentament el pregó de Ferran Latorre.
Josep Maria Vila d'Abadal, escoltant atentament el pregó de Ferran Latorre. | Albert Bagué
Josep Maria Vila d'Abadal, escoltant atentament el pregó de Ferran Latorre. Foto: Albert Bagué

Ahir va tenir lloc el pregó del Mercat del Ram de Vic que per primera vegada va ser pronunciat per un esportista, l’alpinista Ferran Latorre. La regidora de Fires i Mercats, Montserrat Rovira, el va presentar davant tots als assistents com una persona amb moltes virtuts, però sobretot va destacar-ne la seva “capacitat de superació,  d’empatia i de saber renunciar a l’èxit individual pel bé dels altres”.

Ferran Latorre va pronunciar un pregó emotiu i segurament diferent dels que l’han precedit. Ell mateix  es va definir com un “alpinista, muntanyenc, escalador, amant de la natura, amant dels silencis, amant de la incertesa, amant de tot allò desconegut”. En el transcurs de la seva intervenció va afirmar l’orgull que li suposa viure a Vic, ja que és barceloní de naixement, però fa anys que té les seves arrels a Osona i a Vic. “Vic i Osona és el lloc on m’hagués agradat néixer”, va dir.

Latorre va reivindicar “l’excursionisme i l’alpinisme com un esport molt arrelat a l’esperit del país i del catalanisme com expressió cultural i política”. El pregoner també va expressar que des que va arribar a la ciutat sempre s’ha sentit molt ben acollit, amb una al·lusió clara a Pilarín Bayés, com una persona que estima molt la ciutat i la comarca.

Finalment l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal va cloure l’acte elevant l’esforç de Latorre i posant-l’ho com exemple a seguir per tot el país i “així poder arribar a la llibertat absoluta del nostre poble”.
Arxivat a